Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci güvenliğine büyük önem veren İçişleri Bakanlığı, asayişin temini, trafik güvenliği ve okul güvenliği konularında alınacak tedbirleri içeren bir genelge yayınladı. Bu genelge, özellikle okul servis araçlarının çalışmaları, trafik güvenliği ve uyuşturucu madde ile mücadele gibi konuları ele alıyor.

Valiler, kaymakamlar, İl ve İlçe Emniyet Müdürleri, Jandarma Komutanları, Milli Eğitim Müdürleri ve diğer ilgili paydaşların katılımıyla toplantılar düzenlenerek, öğrenci güvenliği için alınacak tedbirler kararlaştırıldı. Bu tedbirler arasında okul servis araçlarına yönelik denetimlerin artırılması, trafik güvenliği kampanyalarının sosyal medya üzerinden paylaşılması, okul önlerinde trafik yoğunluğuna müdahale edilmesi gibi önlemler bulunuyor.

Yaya öncelikli yollar için de denetimlerin artırılacağı genelge ile belirtiliyor. Trafik işaretlemeleri ve yolların fiziki durumlarına dikkat edilerek gerekli düzenlemeler yapılacak.

Ayrıca, uyuşturucu ve uyarıcı maddelere karşı bilinçlendirme çalışmaları yapılacak ve okullara güvenlik kameraları kurulması ile okullardaki özel güvenlik görevlilerinin denetimleri artırılacak.

Editör: Esra Seyirden