Finans analisti İslam Memiş, YouTube canlı yayınında küresel piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirdi. ABD ile İran arasındaki gerilimin petrol ve altın fiyatlarında sert dalgalanmalara yol açtığını belirten Memiş, “Şu anda adeta fırtına öncesi bir sessizlik var” dedi. ABD Başkanı Donald Trump’ın barış yönündeki açıklamaları sonrası Brent petrol fiyatı 119 dolardan 90 doların altına gerilerken, Memiş önümüzdeki haftadan itibaren piyasalarda yön değişikliğinin görülebileceğini vurguladı.

“PİYASALARDA RÜZGAR TERSİNE DÖNEBİLİR”

Finans analisti İslam Memiş, Haber Global’de yaptığı değerlendirmede piyasaların kısa süre içinde yeniden yön değiştirebileceğini söyledi.

Memiş’e göre son haftalarda oluşan tablo, iki hafta önceki piyasa koşullarına geri dönüş ihtimalini gündeme getiriyor. Memiş, “Trump zorlu bir süreçten geçiyor. Piyasalar bize rüzgarın yeniden tersine dönebileceği sinyalini veriyor. Önümüzdeki süreçte tekrar eski dengelere dönüş görebiliriz” ifadelerini kullandı.

ALTIN VE GÜMÜŞTE YENİ YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Savaşın ilk günlerinde altın fiyatlarında gerileme yaşandığını hatırlatan Memiş, önümüzdeki dönemde farklı bir tablo oluşabileceğini dile getirdi. Memiş’e göre altın tarafında yeniden yukarı yönlü bir hareket görülebilir. Analist, ons altının 5.600 dolar seviyelerine doğru yeniden yükseliş eğilimine girebileceğini belirtti. Gümüş fiyatlarında da benzer şekilde kısa vadeli bir yükseliş ihtimalinin güçlendiğini söyledi.

KRİPTO PARA İÇİN DÜŞÜŞ UYARISI

Memiş kripto para piyasasına ilişkin değerlendirmesinde ise farklı bir senaryoya işaret etti. Daha önce 70-71 bin dolar seviyelerine kadar çıkan Bitcoin’in savaş sonrası hızlı bir toparlanma yaşadığını belirten Memiş, kısa vadede 65 bin dolar seviyelerine doğru geri çekilme yaşanabileceğini ifade etti.

“FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK”

Piyasalarda şu anda geçici bir sakinlik yaşandığını belirten Memiş, önümüzdeki haftaya dikkat çekti. “İki hafta önce piyasalar daha sakin ilerliyordu. Şimdi ise adeta fırtına öncesi bir sessizlik var gibi görünüyor. Önümüzdeki haftadan itibaren rüzgarın tersine döndüğünü görebiliriz.” dedi.

Akaryakıta yine zam geliyor!
Akaryakıta yine zam geliyor!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ