İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturmasında görevli savcılarla görüşmek isteyen İBB Savunma Avukatları, tüm taleplerinin reddedilmesi üzerine yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, yürütülen sürecin hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığın altı çizildi.

Avukatların açıklaması şu şekilde:

Bakan Uraloğlu duyurdu: Bu 4 ülke için uçak seferleri iptal edildi
Bakan Uraloğlu duyurdu: Bu 4 ülke için uçak seferleri iptal edildi
İçeriği Görüntüle

“19 Mart’tan beri olağanüstü hukuk süreci içerisindeyiz. Normal şartlarda soruşturma sürecinde ve yargılamanın devamında silahların eşitliği ilkesi olarak işlemesi gereken süreç bir silahın diğerine tahakkümü olarak işlemektedir"

Soruşturma sürecinde müvekkillerinin gerekçesiz şekilde farklı şehirlere sevk edildiğini belirten avukatlar, bu sevklerin özellikle bayram öncesi gibi zamanlamalara denk getirilmesinin “stratejik” bir tercih olduğunu söyledi.

Ne olduğunu, sürecin nasıl yürütüldüğünü bilmiyoruz

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“19 Mart’tan beri yaşadığımız süreç modern hukuk kazanımlarının tam manasıyla reddiyesi halindeyiz. Savcılar bir gölge gibi hareket ediyorlar. Duruşma salonları bize kapalı. Ne olduğunu, sürecin nasıl yürütüldüğünü bilmiyoruz. İddianameyse iddianame, takipsizlik kararlarıysa takipsizlik kararları, derhal sürecin bize şeffaf hale getirilerek gerekli kararların tanzim edilmesini talep ediyoruz.”

Savcılarla iletişim kurmanın dahi mümkün olmadığını belirten avukatlar, savunma makamının dışlandığını savundu. Açıklamada, “Bu süreç Orta Çağ hukukunu bile aratan bir süreçtir” denildi.

Eğer avukatlara gerek yoksa meclis Ankara’da, düzenleme yapsınlar, avukatlara gerek yok desinler

Avukatlar, sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak şu sözlerle çağrıda bulundu:

“Dosyalardan istifa mı etmemiz bekleniyor? Eğer avukatlara gerek yoksa meclis Ankara’da, düzenleme yapsınlar, avukatlara gerek yok desinler. Yasama düzenlemesini yapsın ve süreci bizden alsınlar ama eğer biz varsak, süreci takip etmek istiyoruz.”

İBB Savunma Avukatları, her koşulda sürecin takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Asla ve asla hukuksuzlukların peşini bırakmayacağız. Savunma olarak bir duvar olup hukuksuzluklara geçit vermemek için bütün irademizi ortaya koyacağız” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: HALK TV