MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- İYİ Parti Önceki Dönem İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Hüsmen Kırkpınar, İzTV’de yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. Kongre sürecini değerlendiren Kırkpınar, milletvekilliği aday adaylığı hakkında da konuştu. 

manşet5

Kongre sürecini değerlendiren İYİ Parti Önceki Dönem İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Hüsmen Kırkpınar,“Emre Eryıldıran, Öztürk Keskin, Şakir Genç, Oğuzhan Yarbey, Sinan Bezircilioğlu ve en sonunda da Ülkü Doğan aday oldu. En son adaylıklarını açıklayan Sinan Bey ve Ülkü Hanım oldu. Ülkü Hanım teşkilatları iyi bilen, deneyimli bir siyasetçidir. Milletvekili aday adayımızdı fakat son kararla il başkanlığı adaylığını koydu. Bizim Sayın grup başkan vekilimiz, milletvekili ve partinin kurucusu olan Müsavat Dervişoğlu ile geçmişimiz çok eskiye dayanıyor. Siyaseten, yerel bazda yapılan kongre süreçlerinde hiçbir zaman karşı karşıya gelme gibi bir konu söz konusu olmadı. Seçim takvimi hızla ilerlerken Sinan Bey’i destekleyen ilçelerin dışında diğer ilçeler de Ülkü Hanımı desteklediklerini duyurdu. Ben ise İl Başkanı olarak herhangi bir il başkanını desteklemek veya karşısında durmak gibi bir şey yapmadım. Delegenin takdiri bu oldu. Bunun önünde saygıyla eğilirim” şeklinde konuştu. 

Birinci parti yapacağız

İzmir’de İYİ Parti’yi birinci parti yapacaklarını söyleyen Kırkpınar aynı zamanda İYİ Parti’de yaşanan sıkıntılı süreçlere de değindi. Kırkpınar, “20 yıllık iktidarın ve tek adam rejiminin karşısında bir mücadelenin içinde kendimizi bulduk. Partimiz daha kurulmamışken genel başkanımız meydan meydan gezerek bu referandumdan çıkacak sonuç evet olursa bizi bir yere taşıyacağını anlattı ve sonrasında biz bu sistemle baş başa kaldık. Tek bir kişinin yönettiği ülkede yaşıyoruz şu an. İlerleyen süreçte bu mücadeleye başlatan Sayın Genel Başkan’ımız Meral Akşener ve çalışma arkadaşlarımız ile illeri, ilçeleri kurduk. Ben kurucu il sekreteriydim. 21 Aralık 2017 tarihinde İzmir’de İYİ Parti’yi kurduk ve 4,5 ay sonra da seçim kararı geldi. Sonrasında 19 arkadaşımız ve ben dâhil milletvekili adayı olduk. Beklediğimiz sonucu alamadık ama İzmir’de yüzde 11’e yakın oy aldık. Teşkilatlarımızın kurulmamış, pek çok yerde ilçe başkanlıklarımızın olmadığı dönemde ben göreve geldikten sonra birçok ilçe başkanımız istifa etti. Sonrasında ise kolları sıvadık ve 30 ilçeyi tamamladık. 2 bin 860 olan üye sayımızı bugün itibariyle 30 bine taşıdık. Partide sıkıntılı bir süreç de yaşadık yani. Seçimden sonra 3. Olağan kurulumuzu yapacağız. Yani partimizdeki bu değişiklikler uyumsuzluktan dolayı kaynaklanan değişiklikler değil. Parti politikalarına ayak uyduramayan insanlar oldu ve ayrıldılar. Bu büyük mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdüren genel başkanımız 1. parti olma hedefine çok yakın ve bunu İzmir’de de yaşayacağız. Biz hep sahadaydık ve çok zorlandık. Çünkü tek başına ülkeyi yöneten bir iktidarın karşısında pozisyon alıp, güçlenmek çok kolay değil” diye konuştu.

Sözümüz var

Milletvekili aday adaylığı süreci hakkında konuşan Kırkpınar, “10 Ekim 2022 tarihinde genel başkanımızla yaptığımız toplantıda 79 ilin 32 il başkanı tekrar aday olmayacaklarını ve milletvekili aday adayı olacağı yönünde karar verdik. Milletin huzuruna çıkacağız, millete sözümüz var ve sözümüzü yerine getireceğiz. İzmir’in temel problemlerinin meclise taşınması konusunda azami gayreti ortaya koymamız lazım. İzmir’de 3-4 tane daha milletvekili olsaydı eğer İzmir’in problemlerini daha iyi bir şekilde meclise taşırdık. Her iki milletvekilimizin Ankara’da çok önemli görevleri var ve buna rağmen İzmir’de çok sık bulundular. Her ikisinin de hakkı ödenmez. Biz şimdi yüzde 25 oy alırsak milletvekili sayımız artar ve biri de ben olursam nefesimiz İzmir’de, sesimiz de Ankara’da olur” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda büyük desteği İzmir il ve ilçe teşkilatlarından aldığını dile getiren Kırkpınar, “Bizim destek alacağımız yer İzmir il ve ilçe teşkilatlarıdır. Teşkilatlara sormadan bu kararı almam demiştim. Bütün il yönetimi de tam destek verdi. İlçe başkanlarımızla yaptığımız toplantımızda da bana destek verilince il başkanlığımın 4. Yıl dönümünde böyle bir açıklama yaptım ve aday oldum. Benim için önemli olan teşkilattır. Teşkilat, Sayın Genel Başkan’ımız demektir. Ortaya koyduğumuz gelecekteki Türkiye hayalidir. Biz bu hayali gerçekleştirmek için yola çıktık. Her yerde demokratik hakların kullanıldığı, ayrımcılığın yapılmadığı, insanların her yerde özgürce düşüncelerini ifade edebildiği bir yeni dönemi başlatmak istiyoruz. En önemlisi de kalkınmış bir Türkiye. Milli gelirden eşit pay alacak bir yeni dönemi başlatacağız. Bunu gerçekleştiren de Millet İttifakı’nın çıkaracağı 13. Cumhurbaşkanı adayı ve aynı zamanda Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

İYİ Parti ülkenin sigortasıdır

Saha çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Kırkpınar, her ay İYİ Parti’nin oylarının arttığını da dile getirdi. Kırkpınar, “Yüzde 25 bandını aşarız İzmir’de. Partimizin çalıştığı 45 ilde dönüşümlü olarak saha çalışması yapılıyor. İzmir’de 30 ilçede yüz yüze yapılan anketlerde yüzde 23,8’i gördük. Her ay oyumuzu arttırıyoruz. En az 6 milletvekili çıkarırız diye düşünüyorum” dedi. İYİ Parti’nin varlığı cumhuriyetin, demokrasinin ve ülkenin bir sigortası olduğunu dile getiren Kırkpınar, “Bu milletin ferasetiyle bu is noktalanacaktır. İlk defa oy kullanacak olan 7,5 milyon genç bu iktidarı gönderecektir. Millet İttifakı’nın13. Cumhurbaşkanı adayının bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacağına biz inanıyoruz. Dolayısıyla umudumuzu hiç eksiltmeden mücadelemizi arttıracağız. Millet bizi çağırıyorsa biz de milletle sandıkta buluşacağız. Bu dönem kapanmış olacak. Bu kapanan dönemin ülkeye verdiği tahribatı ise 1,5 yılda çözeceğiz. Mutlu güzel ve iyi günler çok uzak değil. 14 Mayıs sabahı yepyeni güneş doğacak ve o da İYİ Parti’nin güneşi olacak” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya