İzmir'de şehir hayatının koşturmacısından sıkılan, keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyenler için sadece bir saat uzaklıkta harika yerler bulunuyor. Güzel bir hafta sonu için gidebileceğiniz yerleri sizin için derledik.


İzmir'e en yakın kaçış noktası Urla

İzmir'den sadece yarım saat uzaklıkta bulunan Urla, hafta sonu keyif yapmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Deniz kenarında uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, yazın da denize girebileceğiniz Urla'da büyük ilgi görüyor. Urla'da bir nevi sanat sokağı haline gelen Zafer Caddesi’nde yürüyüş yapıp, Tanju Okan anısına yapılmış ve içinde heykelinin de yer aldığı Tanju Okan Parkı’nda fotoğraf molası verebilir, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi'nde bahsettiği Tarihi Arasta Çarşısı ve Malgaca Pazarı’na uğrayabilirsiniz. Eğer pazar günü ilçeye giderseniz, ot pazarına uğrayıp, meşhur otlardan almayı da ihmat etmeyin.


Çeşme'nin ünlü tatil beldesi Alaçatı

Alaçatı hafta sonu için harika rotalardan biri. Alaçatı sokaklarında gezerken huzuru bulacaksınız. Masmavi denizi ve pencerelerinden begonviller sarkan Arnavut kaldırımlı evleriyle masallardan çıkmış izlenimi veren bu şirin kasabada denizin tadını çıkarabilir, sörf yapabilir, cumartesi günleri kurulan rengarenk Alaçatı Pazarı’na uğrayabilir ve tabii ki yel değirmenlerinin yanı başında kahveniyi yudumlayıp Alaçatı’yı bir tepeden seyredebilirsiniz.


Sakin şehir Seferihisar

İzmir'de sadece 50 dakika bir mesafede bulunan Seferihisar da huzurlu bir hafta sonu için güzel bir rota. Seferihisar'da deniz kenarında yürüyüş yapabilir, Sığacık Kalesi'ni gezebilir. Sığacık sokaklarını keşfedebilir, pazar günleri kurulan pazardan ev yapımı ürünleri alabilirsiniz.


Üzümü ile meşhur Kavacık

İzmir'e 10 kilometre uzaklıkta yer alan Kavacık ise Karabağlar ilçesinde bulunuyor. Üzümü ile meşhur olan Kavacık aynı zamanda çam ormanlarıyla kaplı. Kavacık'ta muhteşem bir körfez manzarası da sizi bekliyor.


Çiçekleri sokakları ile Foça

Sahil boyunca tablo gibi dizili balıkçı tekneleri, taş evlerle bezeli çiçek basmış sokakları, mavi bayraklı koyu ve meşhur günbatımı ile en huzurlu tatil beldelerinden biri Eski Foça. Antik Çağ’da İyonya’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Eski Foça’da Beşkapılar Kalesi ve Surları, Eski Foça Limanı, Athena Tapınağı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Kayalar Camisi, Fatih Cami, Şeytan Hamamı ve Foça Yel Değirmenleri görülmesi gereken önemli yapıların başında geliyor.

İzmir'in en meşhur köyü Şirince

Aslında sadece İzmir'in değil dünyaca ünlü bir köy olan Şirince, hafta sonları büyük ilgi gören yerlerden biri. Şirince'nin harika sokaklarında gezebilir, çarşısında el yapımı ürünleri alabilir, kafelerinde harika manzara eşliğinde kahvenizi içebilirsiniz.

Dizilerin çekildiği köy Ildırı

Çeşme'de bulunan Ildırı köyü dizilerin çekildiği köy olarak da biliniyor. Ildırı’ya ulaştığınızda ilk iş olarak Erythrai Antik Kenti’ni gezebilirsiniz. Tarih dolu bu tecrübenin ardından Ildırı’nın merkezine gelip köy sokaklarını gezebilir, akşama doğru denizden dönen balıkçı teknelerinin getirdiği tazecik deniz mahsüllerinin tadına bakabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz