Seçime iki aydan az bir süre kalırken, HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tavrı merak konusu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te HDP Genel Merkezi’nde Eş Genel başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile görüşecekti. Ancak HDP söz konusu ziyaretin ‘program yoğunluğu’ndan dolayı ertelendiğini açıkladı.

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu ‘Açıkça’ programına konuk olan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, görüşmenin kısa süre sonra gerçekleşeceğini belirtti.

Bu cesareti ortaya koyabilirsek büyük kazanacağız

Paylan, Kılıçdaroğlu ile görüşme içeriğine dair şunları söyledi: “CHP’nin sosyal bir demokrat parti olmak gibi bir iddiası var. Tutum Belgemize herhangi sosyal demokratik anlayışın itiraz edeceğini düşünmüyorum. Bu açıdan ben müzakerenin çok uzun süreceğini sanmıyorum. Her yerde bir bam teli vardır. Türkiye’de o bam teli Kürt meselesi ya da Alevilerin eşit yurttaşlık talepleridir. Bu meseleye bakış da bir bam telidir. Ve Türkiye’nin huzur ve refah bulup bulamayacağının anahtarıdır.

Biz bir makinist değişimi değil düzen değişimi öneriyoruz. Bunun içinde ‘biz tüm meseleleri konuşalım ama Kürt meselesini, Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerini bir kenara bırakalım’ diyen bir anlayışı reddediyoruz. İşte bütün bu sorunlara demokratik çözüm öneren bir iddiayı ortaya koymak istiyoruz. Bunu da Altılı Masa’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmak istiyoruz. Eğer bu cesareti ortaya koyabilirsek büyük kazanacağız. Cesaret her zaman kazandırır. Yurttaşlar değişim istiyor ve bu değişim talebi konusunda hepimiz sorumlu davranacağız ve hep beraber kazanacağız.”

Editör: Duygu Kaya