Pamukkale ilçesindeki hastanenin bahçesinde bulunan kafeteryada oturanlara henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi silahla ateş açtı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yaralanan Kemal Ş, Ahmet K, Ahmet Can Y, Şefikcan U, Gökhan İ, İsmail Ö. ve Hasan Hüseyin Ç, hastanede tedavi altına alındı. Yaralılarından 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Öte yandan, yaralıların hastanede tedavi gören yakınlarını ziyarete geldikleri öğrenildi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde 15 boş kovan buldu. Saldırı sonrası yaya olarak kaçtıkları belirlenen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Denizli Valiliği açıklama yaptı: İşletme sahibi ve 6 kişi yaralandı 

Denizli Valiliği’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “01 Mart 2024 günü saat 16.00 sıralarında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki kafeterya kısmında, ilimizde faaliyet gösteren bir eğlence mekanının sahibi ve yanında bulunan şahıslar, hasta ziyareti için kafeteryada bulunduğu esnada, kimliği belirsiz iki kişi tarafından rastgele tabanca ile ateş açılması sonucu bahse konu işletme sahibi ve yanında bulunan 6 kişi yaralanmış olup, yaralı şahısların tedavileri PAÜ Hastanesinde yapılmaktadır. Şüpheli şahısların yakalanmalarına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Hastane ziyarete kapatıldı

Güvenlik açısında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, son dakika kararı alarak hastane ziyaretlerini bir süreliğine ziyaretçilere kapattı. Hastanenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Güvenlik sebebiyle bir süreliğine hastanemize ziyaret yasaktır" denildi.

Kaynak: AA/İHA