Cannes Film Festivali, son günlerde kırmızı halı görüntüleri, galası yapılan filmlerle adeta sinema dünyasının kalbi. Festivalin dikkat çeken isimlerinden biri de Harrison Ford oldu.

Ünlü oyuncu, 1981’de başladığı Indiana Jones serisine beşinci filmle veda ederken, filmin galası da Cannes’da gerçekleşti. Ayrıca Ford, bu yılki etkinlikte ömür boyu başarı ödülü ile onurlandırıldı.

Harrison Ford, hem galayla hem de ödülle heyecanlı dakikalar yaşarken, festival organizatörlerinin yaptığı hata karşısında da şaşkına uğradı.

Ford, festivale 2002’den beri birlikte olduğu eşi Calista Flockhart ile katıldı. İkili kırmızı halıda pozlar verdikten sonra gala için yerlerine geçmek istediler ancak onları bir sürpriz bekliyordu. Flockhart ve Ford’un yerleri ayrıydı.

Normal koşullarda galası yapılan filmin ekibi ve varsa eşleri aynı sırada otururken, bu defa Ford ve Flockhart ayrılmıştı. Flockhart, eşinin hemen arkasında oturmak zorunda kaldı.

Bu tatsız duruma rağmen çift yerlerine geçerek filmi izledi, ayrıca Ford’a ödülü de takdim edildi. Ödül töreni sırasında duygu dolu dakikalar yaşayan ünlü aktör, ödülü kabul ederken eşi Flockhart’ı desteği için övmeyi de ihmal etmedi.