33 yıl boyunca İzmir’in bütün çöp yükünü çeken Çiğli Harmandalı halkı, bir süredir Harmandalı yeniden çöp olması diye eylemler düzenliyor. Eylemlere öncülük eden ve verdiği hukuk mücadelesiyle tanınan eski Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Dursun Ali Kazar’ın İzmir Büyükşehir’de çalışan oğlu Tarık Kazar, Kasım 2025'te havuza gönderilmişti. 2 Ocak 2026 itibariyle de çalışmalarından verim alınamadığı gerekçe gösterilerek iş akdi fesih edildi. Tarık Kazar’a herhangi bir kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeyeceği de bildirildi.
“EĞER RAHAT DURSAYDI OĞLU İŞTEN ATILMAZDI”
Konuyla ilgili konuşan Dursun Ali Kazar, Harmandalı’da verdiği mücadeleden dolayısıyla oğlunun işten çıkarıldığını söyledi. Daha önce konuyla ilgili Büyükşehir’den kendisine uyarılar yapıldığını kaydeden Kazar, “Bana daha önce Harmandalı meselesiyle uğraşırsan bedelini ağır ödersin diye tehditler savurmuşlardı. Şimdi oğlumu işten çıkardılar. İşten çıkarırken de ‘Eğer rahat dursaydı oğlu işten atılmazdı’ diyerek niyetlerini açık açık ortaya koymuşlar. Yaşananları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Her şey ortada” ifadelerini kullandı.

ÜMİT KARTAL DUYURMUŞTU: BU MUDUR HAK!
Öte yandan İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, bir süre önce Dursun Ali Kazar’ın oğlu Tarık Kazar’ın havuza gönderildiğini duyurmuştu. Gelişmelere tepki gösteren Kartal, “Harmandalı’da vatandaşlar 33 yıldır çöp yükünü çekiyoruz, burada artık çöp istemiyoruz diye eylemler yapıyorlar. Eylemlerin başında önceki dönem Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar var. Dursun Ali Kazar’ın oğlu Tarık Kazar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığında çalışıyor. Daha yeni havuza gönderildi. Tarık Kazar fazlalık var diye mi havuza gönderildi yoksa babası orada direniyor, Cemil Tugay’a itiraz ediyor diye mi havuza gönderildi? Bu mudur hak! Bunu sendikacılar söyleyemeyip ben söylediğim için bağırıyorlar. Bunun için işçiler bana sahip çıkıyor, sendikacılar orada iftira atıyorlar. Babası direniyor eylem yapıyor diye, babasından ayrı bir yerde yaşayan bir yıl önce evlenmiş gencecik insanı cezalandırmak mıdır hak? Bu mu sosyal demokrasi? Hem kendi vicdanlarına hem çalışanların hem de sosyal demokrat olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yöneticilerinin vicdanlarına bırakıyorum” açıklamasında bulunmuştu.





