Kayyım atanan Halk TV’nin İstanbul’daki merkez binasına sabahın erken saatlerinde polis operasyonu düzenlenerek yayının durdurulması sonrası tüm sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildi.

İfade Özgürlüğü Derneği, Halk TV'nin sosyal medya hesapları ve iletişim adreslerini ilgilendiren kararı şöyle bildirdi:

Halk TV’ye kayyum atanması ve yayınlarının durdurulmasının ardından, 2,59 milyon aboneli YouTube kanalı (@Halktvkanali), 3 milyon takipçili X hesabı (@halktvcomtr), 1,5 milyon takipçili Facebook sayfası (halktvcomtr), 1,2 milyon takipçili Instagram hesabı (@halktvcomtr), 256 bin takipçili TikTok hesabı (@halktv) ve 5.247 aboneli Telegram kanalı (@halktvcomtr), 5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi kapsamında erişime engellendi. Platformlar, hesapları henüz Türkiye’den görünmez kılmadı.

Kanalın sahibi Cafer Mahiroğlu ise "Halk tv olarak sosyal medya kanallarinda zor şartlarda yayın yapmaya devam ediyoruz, durum ne olursa olsun vazgeçmiycez." ifadelerini kullandı.

POLİS OPERASYONU YAPILDI, YAYIN DURDURULDU

Halk TV programcısı Deniz Bayramoğlu’nun yayını sürerken yüzlerce polis kayyım ekibiyle kanala giriş yaparken başsavcılık kanalın sahibi Cafer Mahiroğlu ile bağlantılı şirketlere el konulduğunu ve TMSF’nin kayyum atandığını duyurdu.

Kartal’dan Özgür Özel’e aday belirleme eleştirisi: Nereden baksan tutarsızlık!
Kartal’dan Özgür Özel’e aday belirleme eleştirisi: Nereden baksan tutarsızlık!
İçeriği Görüntüle

Kanalın yayınları kesilirken polis ekipleri binada arama yaptı, kanalın bulunduğu yol trafiğe kapatıldı.

Halk TV’ye şafak baskını: Kayyum atandı, yayın durduruldu!
Halk TV’ye şafak baskını: Kayyum atandı, yayın durduruldu!
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Eylül Emek Kılınç