Ümit KARTAL- Halk TV Ana Haber sunucusu İrfan Değirmenci, görevine veda etti. Değirmenci yaptığı açıklamada, "Koltuğa alışmak çok fena bir şey. İnsan, toplumun yararına koltuktan da feragat edebilmeli çıkarlarından ve paradan da. Çünkü paradan çok daha önemli şeyler var hayatta. Dayanışma, mücadele, ezene karşı ezilenden yana, adalatten, haktan, emekten yana olmak gibi. Eleştirdigine dönüşmemek, hırsları uğruna insanlığını kaybetmemek, kendini vazgeçilmez saymamak gibi. Kendini güç ve para sahibi olduğu alanda , partide, şirkette Olimposun zirvesinde bir mitolojik kahraman sananlara asıl gücün halkın sivil örgütlü mücadelesi oldugunu hatırlatmak gerekir. Ezene karşı mücadelenin bin bir yolu var. Her zaman yeni yollar bulmak mümkün. O yollardan biri televizyon. Etkili de bir yol. Ama tek yol degil. Velhasılı kelam yolu eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesinden geçenlerle yoldaşlık yapacağımız yeni yollar mutlaka bulunur. En kısa sürede yeniden buluşmak, yeni yolları birlikte yürümek ümidiyle..." ifadelerini kullandı.


Halk TV'den açıklama

Halk TV'den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise "Halk TV ailesi ve arkadaşları olarak İrfan Değirmenci'ye  bundan sonra Türkiye İşçi Partisi (TİP) saflarında sürdüreceği mücadelede başarılar diliyoruz. Halk TV'ye katkıları için teşekkür ederken siyaset arenasında da gazetecilikte gösterdiği başarıyı tekrarlayacağına inanıyoruz. Yolun açık olsun İrfan Değirmenci." sözleri kullanıldı.

Politika tutkusu ağır bastı


Konu ile ilgili bir açıklama da Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'dan geldi. Mahiroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sevgili yol arkadaşımız İrfan Değirmenci Halk TV ana haber sunuculuğundan kendi isteğiyle ayrılmıştır. Daha uzun yıllar beraber yol yürümek isterdim. Ancak içindeki politika tutkusu ağır bastı. Siyasi hayatında başarılar diliyorum. " dedi.

İzmir veya Çankaya'dan aday olacak

Dün itibariyle Halk Tv’den ayrılan ana haber programcısı İrfan Değirmenci’nin Türkiye İşçi Partisi’nden İzmir Büyükşehir ya da Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı olacağı konuşuluyor.

İrfan Değirmenci, 14 Mayıs seçimlerinde de TİP İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olmuş, çok az bir oyla seçilemeyince yeniden Halk Tv’ye geri dönmüştü.

Editör: Özlem Çimen Durmaz