CHP'nin Güzelbahçe adayı olarak atadığı Mustafa Günay vatandaşları memnun etmemişti. Bunun üzerine vatandaşlar dün parti önüne giderek eylem yapmıştı. Bugün ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden dosya alarak Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı olan 9 isim ‘Tepeden inme aday istemiyoruz’ diyerek ilçe başkanlığı önünde eylem yaptı.

Güzelbahçe için Mustafa İnce, Nilay Kökkılınç, Zeynep Ferda Demirbaş, Özan Parlar, Onur Erinç, Uğur Yelekli, Yaşar Üremiş, Aras Kaynarca, Altan İnanç aday adayı olmuştu. 

Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek'in de katıldığı eylemde ortak açıklama yapan aday adayları, partinin önceden açıkladığı ölçme değerlendirme kriterlerine tabi tutulmadan, raporların sonuçları dikkate alınmadan bir başka adayın atanmasını üzülerek öğrendiklerini dile getirdi. 

Güzelbahçe için aday adaylığını açıklayan 9 aday Güzelbahçe İlçe Başkanlığına dilekçe vererek, ilçeden aday adayı olan,  bir ismin belirlenmesi için bu kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti. 

9 aday adayının imzaladığı dilekçe ve ortak açıklaması şu şekilde:

“Biz aşağıda imzası bulunan Güzelbahçe Belediyesi  başkan aday adaylığı için başvurmuş parti üyeleri olarak, partimizin önceden açıkladığı ölçme değerlendirme kriterlerine tabi tutulmayan, yapılan eğilim yoklamaları ve mülakatlar sonucu hazırlanan raporların sonuçları dikkate alınmadan bir başka dayın 29+.01.2024 tarihinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi kararlarıyla belediye başkan adayı olarak atandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu kararın tarafımızca ve seçmen nezdinde kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır. Parti tüzüğümüzün 55. Maddesi ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen genelge ile adayları tabi tutulacağı değerlendirme ölçütleri ilan edilmiştir. Bu kriterler dışında aday belirlenmesi asla kabul edemeyeceğimiz net çizgimizdir. İlçemizden aday adayı olan, eğilim yoklamaları ve mülakatlara katılan, değerlendirmeye tabi tutulan bir adayın belirlenmesi gerekiyor.

Seçmen kitlemizin, değişim, samimiyet ve parti içi demokrasi, güven beklentisi karşılanmalı ve yereldeki başarılarımız katlanarak artırılmalıdır. Tüm bu gerekçelerle Parti Meclisince alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini, saygılarımızla arz ederiz.'

 9 aday adayının imzaladığı dilekçede Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin "Metne katılıyorum, adaylığımdan çekiliyorum" diye not düştüğü gözden kaçmadı. 

Dün imza kampanyası düzenlenmişti

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar,  dün 'Dayatma aday istemiyoruz' başlıklı imza toplamıştı. 
İmza kampanyasında şu ifadeler yer aldı:
!Bizler CHP İlçe binamıza gelerek PM’since Güzelbahçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilen sn. Mustafa Günay’ın, öncelikle ilçemizden dosya almamış olması, kamu oyunda karşılığı olmadığını tespit ettiğimiz için kabul etmediğimizi aşağıda imzası bulunan bizler beyan ederiz.
CHP tüzüğünün 55. Maddesi ve buna ilişkin yönetmelik hükümlerine göre Genel Sekreterlik  imzası ile örgütlerimize gönderilen genelge çerçevesinde Güzelbahçe ilçemizde 9 Belediye Başkan Aday adayı müracaat yapmıştır. Bunun dışındaki  belediye başkan adayı istemiyoruz. Bu yanlış karardan dönülmesini talep ediyoruz, istiyoruz"

Editör: Esra Seyirden