Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, kentte siyasi partiler arasındaki diyalog ağını güçlendirmek ve ortak akıl zeminini oluşturmak amacıyla başlattığı “Ortak Akıl ve Uzlaşı Buluşmaları” kapsamında il başkanları ziyaretlerine devam ediyor.
Bu kapsamda Gümrükçü; Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özcan Pehlivanoğlu, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriye Hazırbulan ile Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) MYK Üyesi ve İzmir İl Başkanı Müge Özerk’i il başkanlıklarında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen görüşmelerde; Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar, derinleşen siyasi krizler ve artan toplumsal kutuplaşmaya karşı “Türkiye ortak paydasında” buluşma ve ortak çözümler üretme iradesi ele alındı.

“HALKIMIZ İÇİN BİR ARAYA GELMEK TARİHİ SORUMLULUKTUR”
Görüşmelerde siyasi iklim ve toplumsal barışa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gümrükçü, “Ülkemizin yaşadığı ekonomik buhran, siyasi krizler ve her geçen gün derinleştirilmeye çalışılan kutuplaşma iklimi, toplumumuzun geleceğini tehdit etmektedir. Siyasi ve ideolojik farklılıklarımız ne olursa olsun, bizden çözüm bekleyen halkımız için bir araya gelmek tarihi bir sorumluluktur. Ayrışmadan siyaset yapmayı, kutuplaşma tuzağına düşmemeyi ve ortak paydamız olan Türkiye için ortak akılla çözümler üretmeyi başarmak zorundayız” dedi.
GÜMRÜKÇÜ’DEN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
Gümrükçü, görüşmelerde İzmir’in yerel sorunlarının da ele alındığını belirterek, kentin çıkarları söz konusu olduğunda tüm siyasi partilerin yapıcı bir diyalog zemininde buluşması gerektiğini ifade etti.
Gümrükçü, “İzmir, demokrasinin ve hoşgörünün kalesidir. Kentimizin kronikleşen sorunlarının çözümü adına suni gündemlerden, kavga kültüründen uzak durarak uzlaşı içinde, ortak akılla çalışabilmeliyiz. İzmir’e yakışan nezaket iklimini büyüterek şehrimizin geleceğini hep birlikte inşa edebiliriz. Elbette olumsuzluklar, kutuplaşmadan yana olanlar çıkacaktır ancak bizler ortak akılla bu anlayışın egemen olmasını önleyebiliriz” dedi.

İZMİR’DE DİYALOG VE NEZAKET KÖPRÜLERİ GÜÇLENİYOR
Görüşmelerin ardından Gümrükçü, ev sahiplikleri ve yapıcı yaklaşımları nedeniyle il başkanlarına teşekkür etti. Gümrükçü, İzmir’de siyasi partiler arasındaki diyalog ve nezaket köprülerini güçlendirmek amacıyla önümüzdeki günlerde de ziyaretlerini sürdüreceğini ve “ortak akıl” zeminini büyütmeye devam edeceğini belirtti.





