GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli ilçe Kongresi Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılmaya başlandı. Mevcut Başkan Mert Özcan ile İl Eski yöneticisi Şirin Akgül’ün başkanlık için yarıştığı kongre neşeli başladı. Kongre salonunda iki adayın “Gençliğin umudu Mert Özcan, Önderimiz Kemal Hedefimiz iktidar, Çiğli’de ayrıştıran değil birleştiren olacağız. Mert gençlik ile el ele. Ezilenin dostu dürüstlüğün adıdır Baykemal. Bizim maviye olan sevdamız, Selanik’te açılan bir çift gözle başladı ve bitmeyecek.” pankartları asıldı.

GENÇLER KARŞILADI

"Çocuklar inanın, inanın çocuklar güzel günler göreceğiz güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz güzel günler göreceğiz güneşli günler” sözleri ile Kongre salonuna giren CHP İlçe Başkanı ve aday Mert Özcan salonu gezerek herkesi selamladı. Özcan İz Gazete’ye yaptığı ilk değerlendirmede: “Bugün burada bir düğün var. CHP mahalle delege seçimleri düğün havasında geçti. Bugüne kadar olmadığı gibi düğün havasında oldu. İtiraz olmadan, iptal olmadan örgüt el ele kol kola olduğunu gösterdi. Bugün aynı coşkuyu kongremizde göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını Çiğli’den ateşlemiş olacağız. Kazanan cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.”dedi.

Kongrede 417 delege yeni ilçe başkanını seçecek. Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel ile Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de gelerek partililerle selamlaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Kongresi İl Başkanı Deniz Yücel’in konuşması ile başladı. Divan Başkanlığı’nı Musa Sever’in yaptığı kongrede iki aday Özcan ve Akgül, kongre öncesi el ele birlik mesajı verdi. İstiklal Marşının ardından başlayan kongrede konuşan İl Başkanı Deniz Yücel “İnançlı ve kararlı bir örgütle olmaktan çok mutluyum. Çok önemli, değerli, onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Sizi yürekten kutluyorum. Bu dönem CHP’nin önemli kademelerinde görev alan arkadaşlar partimizi iktidara taşıyacak arkadaşlardır. Bu demokratik yarışta kim göreve gelirse gelsin. Kazanan CHP olacaktır. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Türkiye genelinde bir başarıya imza artı, bu başarıda hepinizin payı var. Bu başarı, her şeyden önce ittifak başarısının sonucudur. Demokrasiye, hukuk ve adalet barışına gönül veren herkesin hassasiyetlerinin sonucudur. Bu başarının bir mimarı var ve göreve geldiğinden beri CHP’yi toplumun tüm kesimi ile kucaklaştıran herkes için adalet isteyen herkesin ittifakını oluşturan Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasında ilçe örgütüne teşekkür eden Yücel “Çiğli ilçe başkanımıza, geçmiş dönemde görev yapan Hasan Aslan’a meclis üyelerimize, 31 Mart seçimlerinde aday olan Utku Gümrükçü’ye meclis üyelerimize, Çiğli ilçe örgütümüze teşekkür ediyorum. Çiğli göğsümüzü kabartmıştır, bundan sonraki yönetimimizin de bu başarıyı ileriye götüreceğinden şüphemiz yoktur. 31 Mart başarısını genelde partimizi iktidara taşıyarak taçlandırmak zorundayız. Bu ülkenin CHP’ye, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışa ihtiyacı var.  Bu kongre süreçlerinden CHP güçlenerek çıkacaktır.” diye konuştu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Eski başkan Hasan Arslan, CHP Eski Milletvekillerinden Erdal Aksünger, İl Başkan Yardımcıları da kongreye katıldı.

'BU ÖRGÜTTE ALIN TERİ ASLA KAYBOLMUYOR'

“Siz olmasaydınız ben ilçe başkanı da olmazdım, belediye başkanı da. İl Başkanı adayı oldum, beraber yarıştığımız il başkanımız da burada. Eğer o günkü seçimde ben kazansaydım burada belediye başkanı olamazdım. Bu örgütte alın teri asla kaybolmuyor.  Eninde sonunda karşılığını buluyor. Bunun en canlı kanıtı karşınızda duruyor.”diyen Utku Gümrükçü belediyede yapacakları yeni çalışma hakkında da bilgi  verdi.

SOSYAL İŞLER DAHA FAAL OLACAK

Utku Gümrükçü “Siyaset örgütlü yapılırsa anlamlı ve güzeldir. Ben sizden güç alacağım siz de benden.Bu ilçede çocukların yatağa aç girmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Belediyemizin sosyal işler müdürlüğü 1 ocaktan itibaren daha aktif çalışacaktır. Pazartesi gününden itibaren ilçedeki 26 mahallede kuracağımız mahalle meclisleri ile çalışmaya başlayacağız. Bu meclisler ihtiyacı olan vatandaşlarımıza neler yapabileceğimizi belirleyecek. Çok sayıda mesleki eğitim talebi geliyor, Ata Sanayinde eski bir binayı bu talebi karşılaştırmak için meslek fabrikası yapacağız. Bu çalışmaların alt yapısını da hep beraber oluşturacağız. Bu ülkede her an her şey olabilir, yarın seçim varmış gibi çalışmamız gerekiyor. O yüzden el ele sırt sırta çalışmamız lazım.” diye konuştu.

Ayrıntılar gelecek...

Editör: Haber Merkezi