Göztepe ligin en zor deplasmanlarından Gaziantep’te Janderson’un attığı golle 1-0 kazandı ve Avrupa iddiasını güçlendirdi. Ev sahibi ekibin Mohamed Bayo ile penaltı kaçırdığı maçı galip tamamlayan Göztepe bu sonuçla puanını 29’a çıkardı ve ilk 4 iddiasını kanıtladı. Maçın 10’uncu dakikasında Dennis’in sağdan ortasında ceza alanı içinde Arda Okan’ın zor pozisyonundaki kafa vuruşunda top yandan auta çıktı. 38’de Olaitan’ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Brezilyalı Janderson topu iki hamleyle önüne kaldı. Sambacı dar acıdan yaptığı şık vuruşla topu ağlara yolladı. Ancak VAR incelemesi sonrası gol, elle oynama gerekçesiyle iptal edildi. İlk yarı 0-0 sona erdi.
GAZİANTEP PENALTI KAÇIRDI
56’da sağ kanattan Olaitan’ın kullandığı köşe atışında gerilerden gelen Bokele’nin kafa şutunu kaleci Zafer direk dibinden çıkardı. 64’te Dennis’in hava topu mücadelesinde Kamara’ya yaptığı hareketi ceza alanı içinde faul olarak belirleyen hakem Cihan Aydın penaltı kararı verdi. VAR incelemesi sonrası penaltı atışı kullanıldı. 65’te Gaziantep FK’da takımın en skorer ismi olan Mohamed Bayo penaltıyı auta yolladı.

SUSKUN GOLCÜ İŞ BAŞINDA
69’da sol kanattan kullanılan köşe atışında Janderson altı pas üzerinde kafayla topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 76’da Gaziantep FK savunmasının hatalı pasında Juan topu kaptı ve kaleci Zafer ile karşı karşıya kaldı ancak Brezilyalı topu dışarı yolladı. 81’de ani hücumda Dennis hızla ceza sahasına girdi. Uygun durumda kaleci Zafer gole izin vermedi. 88. dakikada ise Juan’ın attığı gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Göztepe zorlu deplasmandan üç puanla ayrılan taraf oldu.
OLAİTAN 11'E GERİ DÖNDÜ
Göztepe’de orta saha oyuncusu Junior Olaitan, Gaziantep FK önünde ilk 11’de sahadaki yerini aldı. Beninli oyuncu, milli takımdan sakat dönüp form grafiği düşünce formayı Efkan’a kaptırmıştı. 23 yaşındaki yıldız gösterdiği performans ile yeniden Teknik Patron Stanimir Stoilov'un gözüne girdi. Göztepe’de Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Rhaldney Gaziantep deplasmanında forma giyemedi. Göz-Göz’de uzun süredir sakat olduğu için görev yapamayan Ürdünlü forvet İbrahim Sabra ise yedek soyundu.




