İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Buca Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda gözaltına isimlerin, İzmir Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Mali Şube Müdürlüğü’nde işlemleri devam ediyor.
Belediyeye yönelik dün sabah saatlerinde yapılan operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 62 kişiden aralarında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 54 isim gözaltına alınmıştı.
Edinilen bilgilere göre, gözaltındaki isimlerin emniyetteki ifadelerinin alınması işlemlerine henüz başlanmadı, sağlık kontrolü amacıyla Atatürk Eğitim ve araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Emniyet binası önünde yakınlarını görmek isteyen aileler, sevk sırasında yakınlarını görebilmek için bina girişinde ve çevresinde kalabalık oluşturdu.

GÖZALTI SAYISI 54'E ÇIKMIŞTI
Belediyeye yönelik dün sabah saatlerinde yapılan operasyonda, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.
Edinilen bilgilere göre, hakkında gözaltı kararı verilen 62 kişiden 50'si gözaltına alınmıştı. Yürütülen çalışmalar kapsamında bugün, gözaltına alınanların sayısı 54’e yükseldi. Emniyet ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınanların işlemleri sürüyor.
Savcılık, yapılan operasyonun gerekçesinde yönetilen suçlamaları ise şöyle açıklamıştı:
Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde;
- Belediye imkan ve kabiliyetlerinin kullanılarak suç örgütü kurulduğu ve yönetildiği,
- İlçede yürütülen inşaat faaliyetleri kapsamında müteahhitler ile belediye yöneticileri ve çalışanları arasında rüşvet alınıp verildiği,
- İmar süreçlerinde usulsüzlükler yapıldığı ve belediye yönetiminin bu süreçlerde aktif rol aldığı,
- Belediye iştiraklerine ait kredi kartları, banka hesapları ve araçların şahsi harcamalar ile konaklamalarda kullanıldığı,
- Belediye hakkında haber yapan veya sosyal medyada paylaşımda bulunan bazı kişilerin darp edildiği,
- Fiilen çalışmayan şahıslara maaş ve çeşitli ödemeler yapıldığı (kamuoyunda “bankamatik personel” olarak bilinen uygulama) tespit edildi.





