Google, Google Bard sohbet botundan Pixel telefonlarına kadar şirketin pek çok ürününe güç verecek bir yapay zeka sistemi olan yeni Gemini yapay zeka (AI) modelini resmi duyurdu. Şirket Gemini'yi, şimdiye kadar oluşturduğu en yetenekli model olarak tanımlıyor ve yapay zekayı herkes için daha yararlı hale getireceğini iddia ediyor.

Google, Gemini'nin Ultra, Pro ve Nano olmak üzere üç farklı 'boyutta' geleceğini açıkladı. Ayrıca bunların her birinin farklı kullanımlar için tasarlandığı söyleniyor ve hepsi çok modlu olacak, yani çok çeşitli girdileri işleyebilecekler. Bununla birlikte Google, Gemini'nin metin, kod, ses, görüntü ve videoyu istem olarak kabul edebildiğini belirtiyor.

Eğer bir Pixel 8 Pro telefon kullanıyorsanız, Google artık Gemini Nano'yu çalıştırabileceğini ve tüm yapay zeka yeteneklerini cebinize getirebileceğini söylüyor. Bir Google blog gönderisine göre Gemini, iki yeni Pixel 8 Pro özelliğinde mevcut. Bunlardan ilki Gboard'da mesaj yanıtları öneren "Smart Reply". Diğeri ise Recorder'da kaydedilmiş konuşmaları ve sunumları özetleyebilen "Summarize"

Google Bard sohbet robotu da Gemini'yi çalıştıracak şekilde güncellendi ve şirket bunun, "piyasaya sürüldüğünden bu yana Bard'a yapılan en büyük yükseltme" olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra Google, Gemini'nin önümüzdeki aylarda Arama, Reklamlar, Chrome ve Duet AI gibi daha fazla ürün ve hizmetinde kullanılabileceğini söylüyor.

Yapılan duyurunun bir parçası olarak Google, Gemini'nin bazı örneklerini de gösterdi. Gösterilen görüntülerde yapay zekanın bir kullanıcının ne çizdiğini tahmin ettiğini ve çizime uygun müzik çaldığını görüyoruz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz