İzmir'de alışveriş tutkunları için çok sayıda AVM bulunuyor. İzmir'in en büyük AVM'lerini sizin için derledik...

İstinye Park İzmir AVM

İstinyePark İzmir, İzmir'in Balçova ilçesinde 2021'den beri hizmet veren bir alışveriş merkezidir. Başlangıçta 9 Eylül 2019'da açılması planlanan İstinyePark İzmir'in açılışı COVID-19 pandemisi nedeniyle birkaç kez ertelendi ve 22 Ekim 2021'de gerçekleşti. İstinye Park'ta çok sayıda mağazanın yanı sıra vale park, elektrikli araç şarj istasyonu, tekerlekli sandalye hizmeti, ATM'ler, kilitli dolap, ücretsiz internet, bisiklet ve scooter park, tax refund gibi hizmetler de bulunuyor.

İstinye Park'a ulaşım da çok kolay. Metro ile Fahrettin Altay durağında indiğinizde karşınıza İstinye Park İzmir çıkacak. Aynı zamanda Konak tramvayının son durağı da burada bulunuyor.

Hilltown Karşıyaka AVM

Hiltown Karşıyaka AVM 18 Ekim 2019da Açıldı. Rönesans Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Hilltown Karşıyaka Avm, 40’ı kafe ve restoran olmak üzere 200’den fazla markaya ev sahipliği yapıyor. AVM'nin açık ve kapalı alanları da mevcut. Aynı zamanda çiçeklerle ve süs havuzlarıyla süslenmiş olan AVM, gençlerin buluşma noktası da olmuş.

Forum Bornova

Ege Bölgesinin ve İzmir'in ilk açık hava alışveriş merkezi olan Forum Bornova, değişimin, eğlencenin, yeniliğin ve alışverişin en keyifli merkezi olmaya devam ediyor. Kentin Kuzey Doğusu'nda Ege Üniversitesi'nin yanında yer alan 200.000 m2 alan üzerine kurulu -İzmir'in yaşam merkezi- Forum Bornova, konumu itibariyle ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlamaktadır. Açık ve kapalı alanların yer aldığı Forum Bornova'da IKEA, Kipa Extra hipermarket, yerli ve yabancı pek çok tanınmış markanın yer aldığı 127 mağaza, yedi salonlu Cinemaximum sinemaları, eğlence alanları ve 3.000 araç kapasiteli otopark bulunmaktadır.

MaviBahçe AVM

MaviBahçe Avm izmirde açıldı. Yalnız Karşıyaka ve Mavişehir'in değil tüm İzmir’in ve Ege İllerinin “Toplanma, Buluşma, Yemek yeme, Eğlenme Ve Alışveriş merkezi" Mavibahçe Avm'de Tekerlekli Sandalye, Mescid, Kuru temizleme, Wi-Fi, Revir, Bebek Arabası, Otopark, Sıcak Mama, Gün Batımı İzleme Noktası, Çocuk Arabası, Elektrikli Araç Şarj Ünitesi, Çilingir ve Ayakkabı Tamiri, Yeni Nesil Çocuk Kuaförü hizmetleri yer alıyor.

AVM, çiçekli sokakları ve farklı tarzı ile beğeni topluyor.

Selway outlet

2006 yılında İzmir’in ilk outlet alışveriş merkezi olarak hizmet vermeye başlayan Selway Outlet, 100’ün üzerinde ulusal ve global marka ile İzmir’in tercih noktası olmuştur. 55.000 m2 toplam alanda 35.000 m2 kiralanabilir alan ile hizmet veren Selway Outlet, 500 araçlık açık otoparkı ile konforla alışverişi birleştirmektedir.

Eşsiz bir doğanın içerisinde, muhteşem deniz manzarası ile ziyaretçilerine açık havada alışveriş keyfi sunan Selway Outlet, aynı zamanda bulunduğu lokasyon ile tüm yolların kesişim noktasında yer alıyor.

İzmir-Çeşme Otoyolunun her iki tarafına konumlanan Selway Outlet’te özel mimari tasarıma sahip iki ayrı köprü yaya geçidi ile alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Optimum İzmir

İzmir Optimum, İzmir'in Gaziemir ilçesinde 2012'den beri hizmet veren ve Rönesans Holding tarafından işletilen bir alışveriş merkezidir.

Başlangıçta outlet mağazalar ile hizmet veren alışveriş merkezi, €105 milyon harcanan genişletme çalışmalarının 31 Mart 2017'de tamamlanmasıyla konsept değiştirdi. Alışveriş merkezinin yanında ESBAŞ Tren İstasyonu bulunmaktadır. İzmir Optimum, 2018'de Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından düzenlenen 43. Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri'nde genişleme/büyüme kategorisinde Avrupa'nın en iyi alışveriş merkezi ödülünü kazandı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz