Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Mavişehir’deki İzmir Opera Binası’nda çalışmaların durduğu ve projenin başka bir kamusal hizmet alanına dönüştürüleceği iddialarına açıklık getirdi. Başkan Soyer, konuya ilişkin AKP’li siyasilerin eleştirilerine de yanıt verdi.

İDDİALARA YANIT VERDİ

 ‘Söz konusu binanın inşaatının durduğuna yönelik iddiaların sorulması üzerine açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Soyer, “Şu anda öyle bir şey yok” dedi. Söz konusu projenin değişiklik yapılarak başka bir projeye evirileceğine dair iddiaları da yanıtlayan Soyer, “Henüz böyle bir kararımız yok, henüz bir değişiklik yok. Ama değerlendiriyoruz, değişen koşullarla ilgili bizim de değişiklik yapmamız gerekebilir. Ancak henüz o noktada değiliz” ifadelerini kullandı. 

‘ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUZ’

Konuya ilişkin AKP’li siyasilerin eleştirilerinin hatırlatılması ve ‘Bu konuda algı yaratılmaya çalışıldığını düşünüyor musunuz?’ sorusunun yöneltilmesi üzerine ise Soyer, şunları söyledi: “Tabi ki… Çünkü daha ortada olmayan bir şey ile ilgili bir yığın laf ediliyor. Bizim bu konuda bir açıklamamız yok ama ne hikmetse, bu, klasik siyaset üslubu haline geldi. Biz de şaşkınlıkla izlemeye devam ediyoruz.”

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yapımı uzun süredir devam eden Karşıyaka Mavişehir’deki opera binası inşaatıyla ilgili; yüklenici firmayla görüştüğü, maliyetler nedeniyle projeyi değiştirerek başka bir projeyi hayata geçireceği öne sürülmüştü.

Editör: Haber Merkezi