Düğün ve toplantılarda video ve fotoğraf çekimi yapan E.E.'yi cep telefonundan arayan bir kişi, çekim yaptıracaklarını söyleyerek 700 liraya anlaştı. Bir gün sonra E.E.'yi yeniden arayan kişi, çekime gidebileceklerini ve kendisini bulunduğu yerden alabileceklerini söyledi. Evinin adresini veren E.E. gelen 3 kişinin bulunduğu otomobile 1 kamera, 4 lens, 1 tripot 2 kamera ayağı ve 1 lens çantasını koyup, çekim yapılacak yere gitmek üzere onlarla birlikte yola çıktı.

Menderes Caddesi üzerinde bir akaryakıt istasyonunun marketinden alışveriş yapmak için inen ve döndüğünde kimseyi bulamayan E.E., 155 Polis İmdat telefonunu arayarak yardım istedi.

Güvenlik kamerası kayıtlarından otomobilin plakasını belirleyen Asayiş Şube ekipleri, aracı Konak İlçesi'nde bir sokakta buldu. Otomobilin bagajında E.E.'ye ait kamera ve ekipman ele geçirilirken araçtaki 41 yaşındaki K.B. gözaltına alındı. Bu kişi ifadesinde olayı 22 yaşındaki E.Y. ve 29 yaşındaki Ö.A. ile birlikte yaptığını söyledi. Bu kişiler de kısa sürede gözaltına alındı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.B. tutuklanırken, E.Y. ve Ö.A. serbest bırakıldı.

dha

Editör: Haber Merkezi