İzbilim Koleji Türkiye’nin kurucusu ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir oratoryo ile andı.

Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sibel Özer, İzbilim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz, İzbilim Koleji Kurucu Temsilcisi ve Yönetim Kurulu üyesi Bora Karasu ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

“Her BirimİZ Atatürk” oratoryosunda Atatürk’ün doğumundan vefatına kadar olan sahneler drama tadında görsellik içeren müziklerle desteklendi. 47 öğrenci ve 9 öğretmenin rol aldığı oratoryo, yaklaşık olarak 55 dakika sürdü. İlkokul 1.sınıftan lise 12.sınıfa kadar öğrencilerin solo görevleri, seslendirmeleri, tiyatro sahneleri yer aldı. Anma törenine Ege üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı hocaları ve gazilerimiz de katkı sağladı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI, AYAKTA ALKIŞLANDI.

İzbilim Koleji öğrencileri ve öğretmenleri Ulu Önder Atatürk’ün fikirlerini, emel ve gayretlerini bir kez daha hatırlattı, medeniyet meşalesini daha ileriye taşımak için bu duygu ve düşüncelerle hazırladıkları oratoryoyu izleyen misafirler yer yer duygu dolu anlar yaşadı, gözyaşlarına hâkim olamadı. Misafirlerin birçok yerde alkışlarla oratoryoyu kestikleri gözlemlendi, öğrenciler ve öğretmenler ayakta alkışlandı. Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı hocaları ve gazilerimizin varlığı “her birimİZ Atatürk” adlı oratoryoyu çok daha anlamlı hale getirdi.

10 KASIM, ATATÜRK’ÜMÜZÜN KALPLERİMİZDEKİ SONSUZ YERİNİ ALDIĞI, İÇİMİZDEN TAŞTIĞI GÜNDÜR.

Atatürk’ün gösterdiği yolda ve bilimin izinde kuşaklar yetiştirmeyi hedefleyen İzbilim Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Esra Yıldırım tarafından senaryosu yazıldı ve sahneye uyarlandı, Yıldırım 2 aydır üzerine çalıştıkları anma töreni hakkında konuşmasında “Her 10 Kasım; onu yeniden anlatırız kendimize, birbirimize. Yine öyle yaptık: yazdık, çizdik, söyledik, anlattık, paylaştık; yan yana geldik, kol kola girdik, çok çalıştık, güzel yorulduk. Onun çabasını, uğraşını, kararlılığını, başarılarını, yorulmazlığını bir de biz anlattık. Bu duygu ve düşüncelerle hazırlamış olduğumuz ilkokul 1. sınıftan lise 12. sınıfa kadar öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin görev aldığı, Ege Üniversitesi hocalarımızın ve gazilerimizin katkı sağladığı “her birimİZ Atatürk” adlı oratoryomuzda atamızı anacağız. Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu çocukların ve öğretmenlerin ışığını, inancını elimizden geldiğince sizlere hissettirmeye çalışacağız” dedi.


HAYAL KALACAĞINA EMEK KALSIN DİYE ÇIKTIĞIMIZ BU EĞİTİM YOLCULUĞUNDAN MUHTEŞEM BİR GÖSTERİ

İzmir’in kuzeyinde çok hızlı gelişen ve İzmir’in yeni yaşam bölgelerinden Ulukent ve Egekent2 bölgesinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi’ni bünyesinde bulunduran ve başarılı eğitim modeli ile bölgenin lider okulu olma yönünde ilerleyen İzbilim Koleji Kurucu Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Bora Karasu ise, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk 'ü lirik, epik, dramatik bir oratoryo ile andılar. Ölümünün 84. yılında 141. yaşını yaşıyormuş gibi varlığını hissettiğimiz ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk için yürekten bir oratoryo hazırladılar. Onun bize açtığı yolda onun bize gösterdiği hedefin çok daha ilerisine bizi ulaştıracak olan öğrencilere sahibiz. Planlar yapılırken bu yıl oratoryo yapalım mı yapmayalım mı konusu çok tartışıldı. Çok yorulacaklar, çok emek harcayacaklar, derslerinden geri kalacaklar, sınavları aksayacak dedik ve yapmaktan vazgeçtiğimiz anlar oldu ama şimdi gösteriyi izleyince aldığımız karar için çok mutluyum. Hayal kalacağına emek kalsın diye çıktığımız bu eğitim yolculuğunda bu muhteşem gösteriden dolayı öğrencilerimizle gurur duyuyorum.” dedi.

ATATÜRK’ÜN VE BİLİMİN İZİNDEYİZ

İzbilim Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz tören sonunda teşekkür konuşması yaptı. Yavuz yaptığı konuşmada Atatürk’ün bilim hakkındaki görüşlerinin kendilerine ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak logodaki “Bilimin İzinde” sloganının kaynağının bu ilham olduğunu belirtti. Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüreği Atatürk sevdasıyla çarpan ve Atatürk’ün düşünceleriyle aydınlanan öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı programı hep birlikte heyecan ile izledik. Hepsiyle gurur duyuyorum. Yolumuzun doğru bir yol olduğunu bugün bir kez daha gördük. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk’ün ve bilimin izinde yürümeye devam edeceğiz.”
Diğer yandan anma töreninin yapıldığı salonda izlemeye gelenlerin duygu ve düşüncelerini yazdığı bir hatıra defterinin yanı sıra öğrencilerin yapmış olduğu Atatürk resimleri sergisi de yer aldı.

Editör: Haber Merkezi