Kurulun amaç ve çalışmalarını anlatan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin spor konusunda geçmişten bugüne bir çok faaliyetleri olduğunu ifade eden CHP Spor Üst Kurulu Üyesi Hüsnü Oral, "En önemlisi çocuklarımıza yönelik hizmet. Belediyelerimizde ve illerimizde en değerli varlığımız olan çocuklarımıza Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda, Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkan, Cumhuriyet değerleri günlerimizde çocuklarımıza bu günün mana ve ehemmiyetini öğreten beden öğretmenleri vasıtasıyla bu günleri kutlamak. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Bunun dışında profesyonel spor hayatına giren başı bozuklukları, uyuşturucu, doping gibi konularda Cumhuriyet Halk Partisi gerekli çalışmayı gösterecektir.” dedi.

PEKDAŞ: "SPOR BİR YAŞAM BİÇİMİDİR"

Sporun bir yaşam biçimi olduğunu, spor aracılığıyla yurttaşlık projesinin gerçelestirmenin mümkün olacağını ifade eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bu ülkenin iyi yurttaşları, Cumhuriyeti savunan Atatürk ilkelerine bağlı, dimdik ayakta duran bu ülkedeki demokrasiyi yükselten kadınların özgürlüğünü sağlayan hep bu bilinçtir. Dolayısıyla biz spora sağlıklı yurttaş iyi yurttaş olmanın aracı olarak bakıyoruz. İyi yurttaş sağlıklı yurttaş spor yapar. Bu nedenle spor çalışmalarımızı değişik aşamalarda ve değişik kategorilerde devam ettiriyoruz.  Öncelikle kentimizdeki amatör spor kulüplerine olanaklarımız ölçüsünde yardım ediyoruz,  malzeme yardım yapıyoruz. Onların spor karşılaşmalarına ulaşmalarını sağlıyoruz, lisans almalarına destek oluyoruz. Kendimiz de amatör spor kulüpleri yaşamaya devam etsin ve gençlerimizin sporla buluşturmasını sağlasın istiyoruz. Ayrıca kendi spor okulumuz var. Burada çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapmalarına yönelik olanaklar sağlıyoruz.” dedi.

PEKDAŞ: "SPORA YÖNELİK ALT YAPIYI HAZIRLIYORUZ"

Sadece amatör kulüplere desteğin yeterli olmayacağını ifade eden Başkan Pekdaş  şunları söyledi: "Çocukluktan ileri yaşa kadar hemşehrilerimizin sağlıklı yaşamaları için spor yapma imkanları sunuyoruz. Kulüplere yardım ediyoruz. Ayrıca spor yapılmasına yönelik altyapıyı, tesisleri hazırlıyoruz bütün bunları yaparken tek amacımız var sağlıklı bir insan olarak sağlıklı bir yurttaş olarak yaşamını devam ettirmeleri. Gençlerle bunu yapmaktaki amacımız kendi yaşamalarını disipline eden bireyler olarak yetişmelerini istememiz.”

Editör: Haber Merkezi