İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu sabah da İzmirlilerle günlüğünü paylaştı. Dün gece alınan ani kararla birlikte vatandaşın panik havasına kapıldığını ifade eden Soyer, kararın uygulanış biçimine de tepki gösterdi. Günlüğün tamamı:

"Sevgili İzmirliler,

Geçmişte kötü anılarımız arasında kalan sokağa çıkma yasağını sağlık endişesi altında yaşıyoruz. Baştan söylemeliyim ki son dakika verilen veya duyurulan bu karar özünde doğru, uygulamada son derece yanlıştır.

Fiziki mesafe diye diye haftalardır oluşturduğumuz olumlu tablo son dakika kararıyla ortaya çıkan panik havasında tuz buz oldu. Umarım bunun sonuçlarını yaşamayız.  Haftalardır sokağa çıkma yasağını savunduğum için belediyemiz bu karara hazırlıklıydı. Kriz planı devreye sokuldu ve öncelikle sağlık çalışanlarının ulaşımını sağlamak amacıyla gerekli önlemler alındı.

Belediyemiz saat 07.00 itibariyle kentin tüm ana güzergahlarında ulaşımı sağlayarak sokağa çıkma yasağında görevi başında olması gereken sağlık, emniyet görevlileri başta olmak üzere ulaşım görevini yerine getiriyor.

Kent Ekmek Fabrikası’nın 60 bin olan kapasitesi dün akşamdan itibaren 120 bine çıkarıldı ve sabaha kadar çalıştı. İZMİRSU fabrikamızda da durum aynı. İZSU da görevinin başında ve herhangi bir aksamamız yok.

Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki sağlıkçılarımız da görevini yürütüyor. Temizlik, dezenfeksiyon ekipleri ile mezarlık hizmetleri, aşevi, sığınma evi, HİM, çağrı merkezi, İZUM, zorunlu arıza müdahale ekipleri görevde.

Sizlerin yaşamsal ihtiyaçlarını gidermek için sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında tutulan tüm personelle sahadayız. Gün içinde duyurularımız devam edecek. Endişe etmeyin, biz varız."

Editör: Haber Merkezi