TUGAY CAN / İZ GAZETE - Gazetemizin “Mülkiyeti İzmir Valiliği'nde! Herkes sağlıkçılar için çözüm ararken...Termal Otel bomboş bekliyor!” başlığı ile gündeme taşıdığı Balçova Termal Oteli’ne ilişkin İzmir Valiliği açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada Balçova Termal Oteli’nde sağlık çalışanlarının kalmakta olduğu belirtildi. İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre ise; sağlık çalışanları tek bir blokta kalıyorlar. Söz konusu blokta ise 18 oda yer alıyor.

İLGİLİ HABER: MÜLKİYETİ İZMİR VALİLİĞİ'NDE

İLGİLİ HABER: VALİLİKTEN TERMAL OTEL AÇIKLAMASI!

408 YATAK KAPASİTESİ BULUNUYOR

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamanın ardından Balçova Termal Oteli’nin detaylarına İz Gazete ulaştı.

Balçova Termal Oteli’nde yedi farklı blok bulunuyor. Bu bloklarda ise 18’er oda yer alıyor. Otel kısmı ile birlikte otelin toplam yatak kapasitesi ise 408. Otelde blokların yanı sıra dört tane de süit oda bulunuyor. Söz konusu termal otelde bir de Vali’nin konakladığı bir villa ile Genel Müdür lojmanı bulunuyor.

‘SALGIN SİYASİ KİMLİĞE BAKMIYOR’

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan kamuoyu bilgilendirmelerinde Balçova Termal Oteli’nin adının geçmediğini; söz konusu haberin ardından İzmir Valiliği’nin açıklama yaptığını anımsatan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ise sağlık çalışanları üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Arslan, “Dünyada insanlığı tehdit etmekte olan bu salgın kimsenin siyasi kimliğine bakmıyor. Kime bulaşırsa bu virüs ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ne yapabiliriz hep birlikte düşünmemiz gerekiyor. Muhalefetin görevi bütçeyi yönetenlerin eksiklerini söylemektir. Sanki biz memleketi sevmiyormuşuz gibi davranılıyor. Bu doğru değil. Bu süreç içerisinde ayrım yapmaksızın birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu.

‘VALİLİĞİN PARASI MİLLETİN PARASIDIR’

“Valiliğin, rektörlüğün, belediyenin bütçesi bu milletin parasıdır” diyen CHP’li Arslan, “Var olan eksiklikleri hep beraber değerlendirmek gerekiyor. Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey sağlık çalışanlarını korumak. Burada ortak aklı kullanmakta ne var? Biz eksikleri dile getirdikçe sanki bu süreç sıfır hata ile görütülmeye çalışılıyor gibi bir algı yaratılıyor. Kimse sağlık çalışanları üzerinden siyaset yapmamalı. Bu süreçte hepimizin onlara çok daha fazla ihtiyacımız var. Sağlık çalışanlarına yarın öbür gün bizim de ihtiyacımız olabilir” ifadelerini kullandı. Koronavirüs salgınının henüz başında bulunulduğunu kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Bu süreçte A partisi ya da B partisi demeden hareket etmeliyiz. Virüs parti ayırt etmiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi