TUGAY CAN / İZ GAZETE –Mülkiyeti İzmir Valiliği’nde bulunan ve koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının konaklaması için uygun fiziki koşulları bulunan Balçova Termal Oteli’ne ilişkin haberimizin ardından İzmir Valiliği bir açıklama yaptı.
Valilik’ten yapılan açıklamada “Bazı basın yayın kuruluşlarında mülkiyeti Valiliğimize ait olan Balçova Termal Otelin sağlık çalışanlarına tahsis edilmesinin gerektiğine dair haberlerin yer alması üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duyulmuştur. Virüs tedbirleri başladığından itibaren Balçova Termal Otelde İl Sağlık Müdürlüğünün yönlendirmesiyle sağlık çalışanlarımız kalmaktadır” ifadelerine yer verildi.


TEK BLOK AYRILDI
Öte yandan Balçova Termal Oteli’ne kayıt işlemleri bu süreçte devam ediyor. Balçova Termal Oteli’nden edinilen bilgiye göre; sağlık çalışanları ayrı bir blokta kalıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle müşterisi bulunmayan otelin sauna ve açık büfe bölümleri ise kapalı. Otelde iki kişinin bir günlük konaklama bedeli 385 lira.
HASTANE’YE 650 METRE UZAKLIKTA!
Vali Hüseyin Öğütcen Caddesi üzerinde bulunan Balçova Termal Oteli’nin 408 yatak kapasitesi bulunurken; Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne ise sadece 650 metre uzaklıkta yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi