Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye gidecek olan Deniz Yücel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, 19 Mayıs ruhunun gençliğe her zamankinden daha çok umut verdiğini söyledi. 14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından milletvekilleri belirlenirken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla yeniden çalışmalarına başlayan CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, aday olarak gittiği ilçelere bu kez milletvekili olarak giderek Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istiyor.

Değişimi en çok gençler istiyor

Her yurttaşın sandığa gitmeyen bir kişiyi ikna ederek sandığa götürmesi gerektiğini belirten Yücel, 19 Mayıs öncesi gençlere de önemli mesajlar verdi.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir kararlılıkla yola çıktığı ve zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihinin öneminin gençler tarafından bugün daha iyi anlaşıldığını, çünkü değişim isteyen en önemli kesimin gençler olduğunu vurguladı. 21 yıldır AKP iktidarının işsizlik, yoksulluk, baskı, eğitimde eşitsizlik ile gençlere nefes alacak bir ülke bırakmadığını söyleyen İzmir Milletvekili Deniz Yücel şu mesajları verdi:

 “Gençlerimiz bu yaşına kadar sadece baskıcı ve özgürlük düşmanı zihniyetin gençlik politikalarıyla yönetildi. Bu yüzden en çok onlar değişim istiyor ve hak ediyor. Bu iktidar 21 yıldır en büyük kazığı gençlere attı. Arkadaşlarıyla bir çay içmek bile ekonomik açıdan düşündürücü onlar için. Kaygısızca gençlik günlerini yaşamak yerine gelecek kaygısıyla yaşayan bir yeni nesil var artık.

Sevgili gençler bu iktidar sizin yaşama sevincinizi çaldı. Gençliğiniz bir daha gelmeyecek. Bu karanlıktan çıkış için 9 günümüz var. Gelin kaygısız bir gençlik için, özgürlükler için, eğitimde eşitlik için, umutlu günler için siz gençlerin Demokrat Amcası Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçelim. Genç kardeşim, kararını ver, bu ülkenin geleceği için senin oyun çok önemli. Unutma Bandırma Vapuru’nun yolculuğu sizlerin emekleri ve çabasıyla bir kez daha başladı, bunu zafere ulaştıracak en önemli aktör sizlersiniz.” 

Editör: Duygu Kaya