İzzet Akın Tütüncüler: Siyaset mi, spor mu, işletmecilik mi daha zor? diye soruyorum. “Hepsinin zorluğu da güzelliği de başka” diye giriyor söze.  Güzelbahçe Belediye Meclis üyesi, Belediye Başkan vekilliği görevleri nedeniyle siyasetten; Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Başkanlığı ve profesyonel balıkadamlığından ötürü spordan konuşmak istediğim Alpay Kandemir.

Alpay Kandemir: Hepsinin zorluğu da güzelliği de başka.49 yaşındayım. Atatürkçüyüm, sosyal demokratım. Bunları gururla,  üzerine basa basa söylüyorum. Yirmi yaşımda siyasete DYP ilçe başkanlığı göreviyle girdim. Türkiye’nin en genç ilçe başkanı oldum. ’96-2006 arası DYP ilçe başkanlığı yaptım. DYP misyonunu tamamlamıştı, gelen teklif üzerine ben ve arkadaşlarım 2007’de CHP’ye geçtik. 2009 ‘ da bugünkü başkanımız Sayın Mustafa İnce’nin seçildiği dönemde ilçe meclisine girdim. Görevimize devam ediyoruz. (Bunları söylediği esnada telefonu çalıyor, zil sesi İzmir Marşı…)Siyasette halka hizmet ve liyakat esas olmalı diye düşünüyorum. Halka dokunmak, halkın içinde olmak, halkın nabzını tutmak esas olan. Siyasetçi halkın dilini hem anlamalı hem konuşmalı.

İ.A.T:  Sizi en çok zorlayan kısım nedir siyasette?

Alpay Kandemir: . Siyasette ne uzun süre dost kalmak ne uzun süre küs kalmak mümkün. Yıkıcı, kırıcı ve geri dönüşsüz adımlar atmamalısınız. Rahmetli Süleyman Demirel’in bir lafı var durumun vahametini ve zorluğunu çok iyi anlatıyor: “Siyasetçi, birinin yüzüne tükürmesi şartsa bile yarın öpmesi gerekebileceğini de hesap ederek temiz bir alan bırakmalıdiyor.  

İ.A.T: Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü olarak neler yapıyorsunuz?

Alpay Kandemir: Belediyedeki en sevdiğim görevim; Belediye Spor Kulübünün Başkanlığı.7’den 77’ye herkese belediyenin imkânları ile spor yapma olanağı sunuyoruz. Sadece futbol değil bizim spor anlayışımız önce bunu belirteyim. Ev hanımlarının yoğun ilgilendiği yoga-pilates sınıflarımızdan tutun da dalış, rugby, tenis, tekvando, aikido, yüzme, futbol gibi yaklaşık 12 dalda onbeş antrenörümüzle hizmet vermeye uğraşıyoruz. Bunlar hem hobi sınıfları hem de müsabık ve lisanslı sporcular düzeyinde devam ediyor. Bazı dönemlerde kayıtlı 2000 sporcuya kadar çıkıyor sayımız. Kızlar rugby takımımız Türkiye şampiyonu oldu ve milli takıma 5 sporcu verdik bu sene. Futbol takımımız U-19 da seneyi 2. Olarak bitirdi. Sualtı tüplü dalış her belediyenin cesaret edemeyeceği nadir bir şube. Ve başarıyla sürdürdüğümüz bir branş. Sağ olsunlar hocalarımız çok emek verdiler. Geçen sene kulüp olarak 5000 e yakın dalış yaptık ve yüze yakın sertifikalı dalıcı yetiştirdik. Sloganımız HERKES İÇİN SPOR, GÜZELBAHÇE BELEDİYESPOR!

 

İ.A.T: Siz de bir balıkadamsınız bildiğimiz kadarıyla? Sporla sizin aranız nasıl?

Alpay Kandemir: Evet ben 3 yıldız bir balıkadamım. Yaklaşık dört senedir dalış yapıyorum. İşten fırsat buldukça dalış yapmaya bu yoğun tempoda dünyanın %70 ini tanımaya uğraşıyorum. Onun dışında gençken Karşıyakaspor’da basketbol oynadım. Maalesef iş hayatı yoğun spor yapmama mani. Fakat fiziksel aktivitemi mümkün olduğunca üst düzeyde tutmaya çalışıyorum.

İ.A.T: Gemi Restoran’ı işletmeye ne zaman ve  nasıl başladınız?

Alpay Kandemir: 1996’da açıldı burası. Güzelbahçe’miz bir balıkçı kasabası. Düşündüm ki zaten herkes balığını kendi tutuyor. Taze balığa ulaşmakta değil pişirmekte sıkıntı var. Nasıl bir işletme daha faydalı olur? Özellikle pişirme vurgusu olan bir mekân olmalı. O zaman BALIK SİZDEN PİŞİRME BİZDEN diye bir kampanya başlattık. 22. Yılımızdayız bu balık pişiriciliği modasını biz başlattık, tüm İzmir’e yayıldı zamanla. Halen de taze balık ve meze çeşitlerimizle hizmet veren alkollü bir restoranız.

İ.A.T: İşletmecilikte en zor kısım nedir?

Alpay Kandemir: En zor kısım hep aynı lezzeti kaliteyi ve müşteri memnuniyetini sürdürebilmek.  Masaya oturan ve siparişleri veren kişi bazen kasada artık aynı kişi olmaktan çıkmış oluyor. Ödeme anında farklı tavırları olabiliyor. Bir de alkollü mekânlarda ortak sıkıntı kimi müşteriler kişisel sorunlarını size yansıtmaya başlayabiliyor. Serviste ya da oturma düzeni esnasında bu kendini belli ediyor. Bu durumları kontrol altına alıp herkesin huzur içinde zaman geçirmesini organize etmeniz gerekiyor.

İ.A.T: Teşekkür ederiz Alpay bey ilginiz nezaketiniz ve açık sözlülüğünüz için…

Alpay Kandemir: Ben teşekkür ederim. Sizi ve tüm hemşerilerimizi Belediyemizin spor olanaklarından faydalanırken görmek dileklerimle, iyi günler dilerim…


İZ DERGİ'YE İZMİR'DEN YA DA ŞEHİR DIŞINDAN NASIL ABONE OLUNUR? TIKLAYIN

SUNU YAZISI İÇİN TIKLAYIN

HAYIR DAHA BİTMEDİ: ‘KÖY KÖY UMUDU ÖRÜYORLAR’

Editör: Haber Merkezi