Gaziemir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

“Dün çok önemli bir tanıtım vardı” diyen Arda, “4 yıl önce seçim çalışmalarımızda dile getirdiğimiz bir metro hattı vardı. Kimsenin aklında yokken dile getirdiğimiz çok büyük yatırımdı. Aradan geçen süreçte Büyükşehir çok büyük çalışmalar yapıp kesin proje aşamasına gelindi. 3 ay içinde bu sürecin tamamlanacağı söyleniyor. Bugün için Gaziemir Metrosu hayalin ötesinde ciddi bir çalışma olarak karşımızda duruyor. Tunç Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir hayal gerçekleşiyor. 2 milyar 10 milyon Euro'luk bir yatırım. İzmir tarihinin en büyük yatırım için adım adım ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çağlarsu: Başkanımızda ego ve kibir çok

Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Gaziemir Belediye Başkan ve ekibinin de çaldığı davulu uzaktan duyan bazı vatandaşlarımız, sese ne hoş dese de, yanına yaklaştığı zaman çalınanın davul değil, aslında teneke olduğu gerçeği ile yüzleşir. Belediye başkanımızda ego ve kibir çok, maalesef vizyon hiç yok. Onun için hayata geçen proje de hiç yok. Oysa bağımsız meclis üyesi olarak buradan verdiğim onlarca önergemin, sadece yarısını hayata geçirse, sosyal belediyecilik anlamında kahraman olacakken, bugün hiç kimsenin kaale bile almadığı, bir sürü çalkantıların yaşandığı bir ilçe yerel yönetim fotoğrafı var karşımızda” dedi.

Arda'dan zehir zemberek yanıt

Çağlarsu’ya yanıt veren Başkan Arda sert tepki göstererek, “Benim kahraman olmaya niyetim yok. Görevimi layığı ile yapıyorum. Şu anda 806 aileye sosyal marketten yardım yapıyorum. 1 kuruşluk faydanız olmayan marketten haberiniz yok. Belediyeden haberi olmayan bir meclis üyesi… Kahraman olmak istiyorsanız karşıma aday olursunuz, oyunuzu alırsınız ve güzel önergelerinizi yaparsınız. Çift davul çift zurna tutacak arkadaş davulcuları ve zurnacıları o gün bulamadığı için 100 davulcudan bahsediyor. Siz çiçekçiliğin yanında ‘darıcılığa’ da başladınız” dedi.

Editör: Duygu Kaya