Gizem TABAN/İZ GAZETE- Gaziemir Belediyesi ocak ayı olağan ikinci meclis oturumu Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda’nın yönetiminde gerçekleşti.

1672935041469

‘HİÇBİR GÜÇ ENGEL OLAMAYACAK’

Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 15 gün hapis cezası verilmesine ilişkin meclis oturumunun başlangıcında açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Gaziemir Belediye Başkanı olarak buradayım, burada olmaya devam edeceğim. Gaziemir’e uzun yıllar hizmet etmeye devam edeceğim. Gaziemir’e hizmet etmemize hiçbir güç engel olamayacak. İyi hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Gaziemir için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ALACAĞIZ’

Toplantıda gündeme gelen; ‘Üç adet çift kabinli kamyonet ve 2 adet kamyon (Arazöz), 2 adet kamyonet, 1 adet damperli kamyon, 1 adet çok amaçlı silindir, 1 adet hidrolik kırıcı taşıt alınması’ hakkındaki önerge oy birliğiyle kabul edildi. Araç alımlarıyla ilgili önerge hakkında konuşan Başkan Halil Arda, “Taşıt alımlarıyla ilgili farkındaysanız kredi kullanma yetkisi istemiyoruz. Daha önce aldığımız 11 araçta olduğu gibi ihtiyacımız olan 10 aracı kendi öz kaynaklarımızla, kredi kullanmadan alacağız. Bu da Gaziemir Belediyesi’nin ekonomik anlamda ayaklarının ne kadar yere bastığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

1672935041493

‘BORÇ’ İDDİALARINA AÇIKLIK GETİRDİ

Gaziemir Belediyesi’ne ait Gazi-Bel Şirketi ile ilgili bazı basın-yayın kuruluşlarında yer alan borç iddialarına açıklık getiren Başkan Halil Arda, “Gazi-Bel Şirketi ile ilgili rakamların gerçeği yansıtmadığını söylemek isterim. Gazi-Bel şirketinin 500 milyonluk bir borcu görünüyor gibi olsa da şirketin, Gaziemir Belediyesi’nden alacağı 200 milyon TL var. Dolayısıyla Gazi-Bel’in 300 milyon lira kamuya borcu var, Gaziemir Belediyesi’nin de Gazi-Bel’e 200 milyon borcu var. Bu ikisini toplayınca 500 milyon gibi görünse de bunun 200 milyonu kendimize olan, sağ cepten sol cebe geçecek bir para… Biz göreve geldiğimizde 177 milyon lira borç vardı, o günün bütçesine oranla oranladığımızda bugün 630 milyonluk bütçede 300 milyonluk borç, yüzdesel olarak düşmüştür” diye konuştu.

‘GAZİEMİRLİLERE TEŞEKKÜR EDERİM’

Bir sonraki meclis oturumunun 1 Şubat 2023 tarihinde yapılmasının kararlaştırılmasının ardından konuşan Başkan Arda, şunları söyledi: “Bir dava süreci geçirdik ve bugün sonuçlandı. Gaziemir Belediye Başkanı olarak 1 Şubat’ta da bu meclisi yöneteceğim sonraki aylarda da yönetmeye devam edeceğim. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de yanımda olan tüm Gaziemirli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Editör: Duygu Kaya