İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 20 Aralık’ta İzmir İl Kongresi’nde Nevzat Kavalar karşısında az bir oy farkıyla başkan seçilen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i İl Başkanlığında ziyaret etti. Ziyarete, Cemiyet Başkanı Misket Dikmen ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“BİZ DEMOKRASİYE İNANAN BİLEŞENLERİZ”

Yüksel, Gazeteciler Cemiyeti’yle her zaman birlikte olduklarını ve demokrasiye inanan ve korumaya çalışan kent bileşenleri olduklarını ifade ederek, “Her zaman birlikte olduk. Her gün ziyaretler oluyor. Bu mücadelede birlikte oluyoruz. Gösterdiğiniz güven de hoşuma gidiyor. Her zaman gelişerek de devam edecek” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİN SUÇ ORTAKLIĞIDIR”

AKP özellikle son zamanlarında basına yönelik saldırıların çok ağır bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Yüksel, Can Dündar ve Erdem Gül’e değinerek, “Sadece gazetecilik yaptıkları için, taraf olmayan bertaraf olur anlayışıyla cezasız bırakmadı sağolsun. Paralelden önce, Türkiye dünyanın açık gazeteci cezaevi olduğuna inanılıyordu. Paralelden sonra eskiler özgürlüklerine kavuştular ama ondan sonra başkaları alındı. Can Dündar ve Erdem Gül, bir olayı haberi dönüştürdükleri için tutuklandılar. Bizim haber alma özgürlüğümüzün tutuklanması bu. Ve de suçlamanın içinde casusuluk var, nereye casusluk yapıldı bilemiyoruz. Paralel yardımdan tutuklanacak birileri varsa, ne istediniz de vermedik diyen kendileridir. Bu hükümet ile onların arasında yataklığın da ötesinde suç ortaklığıdır” dedi.

 “BİZ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Cumnuriyet Halk Partisi olarak her zaman gazetecilerin ve cemiyetin yanında olduklarını ve basının özgürleşmesi adına her zaman yardıma hazır olduklarını söyleyen Yüksel, “Bu son yıllarda beğenmedikleri haber olursa, patrondan başlayıp muhabire kadar baskılar var. İzmir olarak görece daha iyiyiz diğer kentlere göre ama burada da büyük sıkıntılar var. Basın her türlü baskıya rağmen yine görevini yapmaya çalışıyor. Bu da direnme gücümüzü etkiliyor” dedi.

“ARALIK’TA 35 GAZETECİ İŞSİZ KALDI”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen, “Bizim alanımız çok ciddi sıkıntılar içerisinde. Dünya karşısında da pek hoş bir görünüm olmuyor. Bu da bizi üzüyor. 180 ülke içinden demokrasiden söz edilen bir ülke olarak 149. olmak kötü bir şey. İzmir’de sadece Aralık ayında 35 arkadaşımız işsiz kaldı. O baskılama çerçevesinde Türkiye’de en sıkıntılı alanlar içerisinde gazetecilik” ifadelerinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU KARİKATÜRÜNE SERT CEVAP

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yayınladığı karikatür yayınlayan Yeni Akit Gazetesi’yle ilgili sert konuşan Yüksel, bu paylaşımın iğrenç olduğunu söyledi. “Tek kelimeyle iğrenç, bu yapılan gazetecilik değil, açıkçası bir küfür. Bu,  gazetenin de ilk kez yaptığı bir şey değil. İnsanları hedef göstermiştir. Gazetecilerin de mesleklerinden uzaklaştırılmasına neden olmuştur.  Kısacası aydınları hedef gösteren yandaşlık ve tetikçiliktir. Bizim gazetecilikten söz ettiğimiz başka bir şey”  dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen de, “Biz gazeteciliğin meslek etiği ve kuralları içerisinde yapılmasından yanayız. Kişilik haklarına dokunmadan yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İz Gazete

Editör: Haber Merkezi