Seyfi GÜL - Foça Belediye Başkanlığı için Bağımsız aday olan Sinem Atan sahaya indi.  Açtığı seçim bürosu, düzenlediği yürüyüş ve meydanda yaptığı konuşma ile seçim çalışmalarına başladı. Atan, yaptığı konuşmada çare olarak beklenen kişinin bir türlü gelmediğini, umutla iradelerin teslim edildiği kişilerin Foçayı köy gibi bıraktığını iddia etti.     

Foça köy gibi kaldı

Bağımsız aday Sinem Atan, kendisini destekleyen vatandaşlarla birlikte terminal önünden çarşı güzergahına ilerleyerek Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanına yürüdü. Alkışlar ve atılan sloganlar eşliğinde kürsüye geldi. Yaptığı konuşmada Foçalıların umutla, tanımadıklarına oy verdiğini, on yıllardır hep birlikte kaybettiklerini ve Foça’nın köy gibi kaldığını söyledi. Sinem Atam; “Her birimiz, dünyanın çok farklı bir yerinde, çok farklı bir kentinde yaşamayı tercih etmiş olabilirdik. Buradayız ve burada olmaktan, burada yaşamaktan, burada hayaller kurmaktan, burada gelecek planlamaktan, komşuluk yapmaktan, arkadaşlıklar, dostluklar kurmaktan mutluyuz. Büyük bir aile olmak için içtenlikle Foçalıyım demek yeterli. Bugün burada bir yol açmak, birlikte bir yolculuk yapmak için buluştuk. İhtiyacımız olan çareleri hep bir yerlerden, birilerinden bekledik durduk. Hep bir umutla tanımadığımız birilerine hayallerimizi irademizi teslim ettik ve bekledik. Partimiz diye, partimizin adayı diye destekledik. Olmadı. Olamadı. Bu kentte yaşamayan, belki haritada yerini bile bulamayacak insanlar buralara kendileri için çalışacak birilerini atadılar. Ve o insanlara koşulsuz, şartsız, sorgusuz, sualsiz oy vermemizi istediler. Hepimizin ortak paydası aynı. Bayrağımız, ülkemiz, milletimiz ve elbette ilçemiz. Bugün önümüzde bir fırsatımız var. Foça’mız için bir araya gelebiliriz. Bu ezberleri bozabiliriz. Birlikte çalışarak başarabiliriz. Foça’mızın, Foçalıların hakkı olan, on yıllardır bekledikleri hizmetleri gerçekleştirebiliriz. Diğer kalkınmış kentlerle rekabet edebiliriz. “
“Yıllar içerisinde bilerek ve istenerek Foça’mız bir köy gibi bırakıldı, muhtarlık gibi yönetildi. Çare olarak beklediğimiz o doğru kişi bir türlü gelmedi. Çare beklemek yerine artık çare olma zamanı geldi. Kötü yönetilmek kader olamaz. Beceriksiz yönetimler, vizyonsuz yönetimler kader olamaz. Foça ve Foçalılar kendi iradelerini, tercihlerini ve beklentilerini ortaya koymalılar. O zaman Foçalılar kendi adayını seçecekler. O adayın kimseye diyet borcu olmayacak. Aksi taktirde atananlardan biri seçilecek olursa önceliği elbette her zaman olduğu gibi kendisini atayanların beklentilerini, taleplerini karşılamak olacak."

Yeter artık, yapabiliriz diyenlerin adayıyım

“Ben Foça’nın adayıyım. Özgür iradelerin adayıyım. Ne istediğini bilenlerin adayıyım. Foçalıyım diyenlerin adayıyım. Foça’nın havasının, suyunun, toprağının, bitkisinin, böceğinin adayıyım. Dostluğunun, kardeşliğinin, komşuluğunun adayıyım. Sevginin, saygının, mutluluğun, huzurun, barışın adayıyım. Farkındalığın, dayanışmanın, kucaklaşmanın adayıyım. Hak edilmiş güzel günlere inananların adayıyım. Yeter artık, yapabiliriz diyenlerin adayıyım.” dedi.

Editör: Esra Seyirden