İzmir’in Foça İlçesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Gültekin düzenlediği açık hava toplantsında kendisini müteahhit kimliğiyle eleştirenlere ve mevcut yerel yönetime yüklendi. “Foça'nın her yeri zaten talan edildi. Talan etmek için müteahhit olmaya gerek yok” diyen Gültekin projelerini anlattı.

Foça yıllardır yönetilmiyor

Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen açık hava toplantısına Ahmet Gültekin ve kendisine destek veren vatandaşlar katıldı. Siyasi partilerin şirket belediyelerin franchising sistemi ile çalışan bayiler haline geldiğini iddia eden Gültekin bu yüzden bağımsız aday olduğunu dile getirdi. Ahmet Gültekin;” Maalesef, Foça'da olan insanların Foça'yı yıllardır nasıl yönettiğini daha doğrusu yönetmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz.  Diyorlar ki gelen aday müteahhitmiş. Parselleyecekmiş. Her tarafı imara açacakmış. Böyle bir şeyi yapacak ne gücüm, ne niyetim, ne de ihtiyacım var. Şu anda bile birinci derece SİT olan yerlerde oteller ve yapılar bulunmaktadır. Demek ki talan etmek için müteahhit olmaya gerek yok. Zaten her taraf talan edileceği kadar edilmiş durumda. Bana bu fırsat zaten doğmuyor. Biz bu talanı durdurmaya geldik. Birilerine peşkeş çekmeye son diyeceğiz. Yolların halini görüyorsunuz. Yürünebilecek hale getireceğiz.  Foça ve Yenifoça sahil bantlarında tekerlekli tramvay sistemi kuracağız. Yenifoça’da yeni Liman’dan başlayıp Burunucu’na kadar, Foça’da Kalyoncu Kafe’den başlayıp Fener’e kadar olan sahil bantlarında duraklarıyla birlikte yapıp ücretsiz olarak halkın kullanımına sunacağız. İngiliz Burnu’nu yazlık açık hava sineması yapacağız. Sokak canlarına mama üreteceğiz. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla ihtiyaç sahibi insanlarımız için aş evleri oluşturacağız. Senelerdir süren bu çıkarcı ve halkçı anlayıştaki yapıya son vermek istiyoruz. Halkçıyım diyorsun, halkın yanında değilsin. Halkçıyım diyorsun halkın sırtına vuruyorsun.”

Partiler şirket belediyeler bayi

Bağımsız olmamın nedeni şu anki yönetime ve partilere kimsenin inancı ve güveni kalmamasıdır. Partileri şirket olarak görüyorum, belediyeleri de franchise (bayi) olarak. Benim partilere verecek param yok. Olan parayı halkın hizmetine sunacağım.  Foça için hazırım. “dedi.

Ahmet Gültekin’in açık hava toplantısı çalan hareketli müzikler eşliğinde çekilen halaylarla tamamlandı.

Editör: Tuğkan Üsküp