Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşan Fenerbahçesosyal medya hesabından 'Sisteminize yazıklar olsun' başlıklı paylaşımda bulundu.

Sarı-lacivertliler açıklamasında, "Sezonun 26. haftası itibarıyla 'Bir daha olmaz' dediğimiz her şeyin bıkmadan ve yılmadan daha da vahimini yaşatıyorsunuz, milyonların gözü önünde Fenerbahçe’yi doğruyorsunuz! Çizgileri belirsiz, kararları tanımsız her bir hamleniz ve adımınızla, verilen verilmeyen kartlarınızla, VAR’ınızla, hakeminizle görüyoruz ki Fenerbahçe’nin yakasını bırakmayacaksınız! Türk futbolunun içinde bulduğu bu sisteme ve bu rezalette payı olan herkese yazıklar olsun! Sisteminiz sizin olsun! Biz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi'ne veda eden Fenerbahçe, Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Alanyaspor'a konuk oldu. 

Ev sahibi ekip maça hızlı başladı.

4. dakikada Alanyaspor'da Efthymios Koulouris'in golünde ofsayt bayrağı kalktı. Gol, VAR kararıyla geçerli sayıldı. 

35'te İrfan Can Kahveci'nin ortasına hareketlenen Diego Rossi'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Ancak VAR kontrolünün ardından gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 

63'te Fenerbahçe, penaltı kazandı.

65'te Fenerbahçe Enner Valencia'nın penaltıdan golü ile maçta eşitliği yakaladı.

67'de Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, hakeme itirazdan kırmızı kart gördü. 

84'te Furkan Bayır'ın, Enner Valencia'ya ceza alanı içinde arkadan yaptığı müdahale sonrasında hakem Mete Kalkavan, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi. 

85'te Enner Valencia'nın yine penaltıdan attığı golle Fenerbahçe öne geçti: 1-2. 

90+2'de Emre Mor şık golüyle farkı 2'ye çıkardı.

Fenerbahçe Alanya deplasmanından 1-3 galibiyetle ayrıldı.

Editör: Duygu Kaya