RTÜK, tutuklu gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına lisans alma zorunluluğu getirmişti. Altaylı ve avukatları, 27 Mart’ta alınan bu kararı yargıya taşırken, Ankara Mahkemesi itirazla ilgili kararında söz konusu işlemin ‘tek başına idari bir davaya konu edilemeyeceğini’ belirtti. RTÜK 27 Mart’ta yaptığı kurul toplantısında Fatih Altaylı ve Flu TV'nin YouTube hesaplarına, yayın lisansı almaları için 72 saat süre tanımıştı. Karar üzerine Altaylı ve avukatları RTÜK’e ilgili kararın iptali için dava açtı.

Özgür Özel’den Kartalkaya tepkisi: Yeniden yargılanacaklar!
Özgür Özel’den Kartalkaya tepkisi: Yeniden yargılanacaklar!
İçeriği Görüntüle

"TEK BAŞINA İDARİ BİR DAVAYA KONU EDİLEMEZ"

T24’ten Can Öztürk’ün haberine göre, Altaylı ve avukatlarının başvurusunu değerlendiren Ankara 6. İdare Mahkemesi, başvurunun ‘tek başına idari bir davaya konu edilemeyeceği’ gerekçesiyle esas incelemesine geçilmesine olanak bulunmadığını belirterek davayı reddetti.

"ALTAYLI 19 KASIM'DA HAKİM KARŞISINDA"

"Cumhurbaşkanına tehdit" suçlamasıyla 22 Haziran'da tutuklanarak Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı 19 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ