Gizem TABAN/İZ GAZETE- Kahramanmaraş başta olmak üzere; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı sarsan deprem sonrasında arama-kurtarma çalışmaları devam ederken hayatta kalan depremzedeler için de barınma desteği gerekiyor. Türkiye’deki otellerin yaklaşık 2 buçuk milyon yatak kapasitesi olduğunu belirten Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) ilk etapta 100 bin yatak kapasitesini depremzedelere açtığını söyledi. İşler, depremzedelerin barınma sorununun çözülmesi için, konaklama sektörünün bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

‘Tercih değil zorunluluk’

“Zaman tercih zamanı değil, zorunluluk zamanı” diyen ETİK Başkanı İşler, “Vatandaşlarımızı hem depremden hem hipotermiden hem susuzluktan hem de barınacak yer bulamamanın getirmiş olduğu kaotik ortamdan koruyarak daha iyi koşullarda ağırlamak üzere çözüm bulmaya çalıştık. TÜROFED, AFAD, Valilikler ve Bakanlık ile yaptığı koordineli çalışma sonucunda; Antalya, Alanya, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Kuşadası, Didim, Denizli, İzmir, Çeşme, Foça, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Bolu, Samsun, Ankara, Van, Kayseri ve daha pek çok ilimizin yer aldığı bölgelerde, 100 bine yakın kapasitesi topladı. Ve bunu kriz masasına bildirdi. ETİK olarak İzmir içinden bin 170, bine yakın da Çeşme’den olmak üzere toplam 2 bin 170 yatağı tahsis ediyoruz. Zaman, birlik ve beraberlik zamanı… Önceliğimiz, muhakkak, mağdur olan vatandaşlarımızı barınma ve beslenme açısından desteklemek…” açıklamalarında bulundu.

‘Sektörden destek bekliyoruz’

Türkiye genelindeki otellerde 2 buçuk milyon yatak kapasitesi olduğunu vurgulayan İşler, “Bu yatak kapasitesinin yaklaşık 800 bini Ege’de bulunuyor. TÜROFED olarak bu kapasiteyi mümkün olduğunca peyderpey vatandaşlarımıza açarak yaraları sarmaya çalışacağız. Çağrımız şudur; TÜROFED’in yaptığı desteği ve dayanışmayı Türkiye’deki tüm konaklama tesisleri yapmalı. Türkiye’deki tüm konaklama sektörünün destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Editör: Duygu Kaya