11 Haziran’da yapılacak İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Olağanüstü Genel Kurul öncesi düzenlenen istişare toplantısında, oda başkanları yeniden başkan adayı olan Zekeriya Mutlu’ya açık destek ve moral verdi.

Olağanüstü genel kurulun seçim odaklı olacağına dikkat çeken İESOB yöneticileri, istişare toplantısı ile oda başkanlarının görüş, eleştiri ve önerilerinin rahat bir ortamda ve zaman sınırı olmaksızın dile getirilmesine olanak sağladıklarını açıkladılar.

İzmir ve ilçelerinde bulunan oda başkanlarının büyük katılım gösterdiği toplantıda konuşan Zekeriya Mutlu, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelere de değindi.

İzmir Birliği’nin ülke çapındaki saygın konumuna dikkat çeken Mutlu, ‘Bu parlak başarıda en büyük pay, omuz omuza çalıştığımız ve bizden desteklerini esirgemeyen 128 odamızın başkan ve yöneticilerine aittir. Örneğin, Türk esnaf sanatkarının önünü açan Corona desteklerinin, hipermarketlere ilişkin yasanın, son olarak da SSK-Bağ-Kurluların emeklilik için gün eşitleme çalışmalarının altında İzmir Birliği’nin odalarıyla yaptığı ortak çalışmalar yatmaktadır. İzmir Birliği teşkilatıyla dayanışma içinde çalışmaya devam edecektir’ dedi.

5fa158e9-270c-47a3-9fc9-8105651772ca

Eleştirileri dikkate alacağım

Kendisine yapılan eleştirileri dikkate aldığını kaydeden Zekeriya Mutlu, ‘Yapılan eleştirileri not alıyor,  yeni çalışmalarımda yol gösterecek fikirler olarak değerlendiriyorum. Önümüzdeki süreçte esnaf sanatkarların sorunlarını ortak akılla çözeceğiz. Günümüzde özellikle küçük işletmelerin, teknolojik yeniliklerine uyum sağlaması önem kazanıyor. Esnaf yöneticileri, üyelerini geleceğe hazırlayacak, onları mesleki alanda geliştirecek çalışmalara öncelik vermelidir. İzmir Birliği de iletişim ve bilgi çağının gereklerine uygun şekilde,  Esnaf Sanatkarların yarınlarını kurgulayacak adımları belirlenmiştir. Kurumsal bir yapıya, uzman kadroya sahip olan İESOB teşkilat yöneticileriyle omuz omuza çalışarak örnek projeleri hayata geçirecektir. ’ diye konuştu.

Projelerini açıkladı

Yeni dönemde planladığı projeleri de açıklayan Zekeriya Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Dijitalleşmeye önem vererek, esnafın ürettiği ürünleri uluslararası pazarlarda tanıtacak dijital bir platform kuracağız, ayrıca dijital eğitime öncelik vereceğiz.  Fiyat tarifelerini de dijital ortama taşıyacağız. Dijital Geri Bildirim ve Haber Portalı ile  Esnaf İletişim Ağı projelerimizle iletişime de önem vereceğiz.

Şoför odaları belge süreçlerinde yetkilendirilecek, Yeşil Esnaf Atölyesi, Gelenekselden Dijitale, Esnaf Destek Masası, Anti-Korsan Mobil Uygulama, Toplu Tedarik Modeli, Dolu Dolu Lojistik projeleri hayata geçirilecek.

Kayıtdışıyla mücadeleye ve eğitim öncelikli hedeflerimiz. Ayrıca Sektörel Koordinasyon Kurulu Çalıştayı, Meslek Komiteleri, İş Geliştirme Projeleri,  Sosyal Medya, İnsan Kaynakları ve KOBİ Danışmanlığı Birimlerinin oluşturulması gibi planlarımız var.’

Genel kurulun anlamı büyük 

Pazar günkü genel kurulun büyük anlam taşıdığına dikkat çeken Zekeriya Mutlu, ‘Oda yöneticilerinin o gün her işini erteleyerek, kimlikleriyle genel kurula katılmalarını ve oylarını kullanmalarını rica ediyorum.

Bu genel kurul İzmir Esnaf Teşkilatı için çok önemli. Seçim sürecinde göz ardı edilen esnaf teşkilatının seçkin üyelerinin, olağanüstü genel kurul ile siyasilere gereken mesajı vereceğine inanıyorum. Genel kurulumuz esnaf teşkilatının bütünlüğünün, dimdik ayakta durduğunun göstergesi olacaktır. Ben teşkilat yöneticilerine gönlümü açarak, özveride bulunmaktan kaçınmayarak hizmet ettim ve aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğim. 

Özgür irademizi kullanacağız

128 odanın ve bu odaların başkan ve yöneticilerinin dışında, bazı kesimlerin genel kurul öncesi baskı kurmaya çalıştığını duyuyorum. Ancak İESOB genel kurul delegeleri dışarıdan yapılan yönlendirmelere taviz vermeden, özgür iradeleri ile kendi tercihlerini yapacaklardır. İESOB seçimlerine dışarıdan müdahale edilmek istenmesi yanlıştır, odalarımızın başkan ve yöneticileri bu tür baskılara rağmen, özgür iradelerini kullanacak olgunluğuna, yeterliliğe ve sağduyuya sahiplerdir.

İnanıyorum ki Ahi kurumları olan odalarımızın değerli yöneticileri de esnaf teşkilatının ne kadar vefalı bir kesim olduğunu ispatlayacak, birlik ve beraberliğini koruyarak camia için en doğru kararı vereceklerdir. Esnaf Teşkilatı’nın farkını, gönül zenginliğini hem tüm Türkiye’ye hem de İzmir kamuoyuna göstereceklerdir’ dedi.

Editör: Duygu Kaya