Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek dün sabah saatlerinde alınmıştı. Gözaltıların ardından, Muhittin Böcek hakkında akşam saatlerinde tutuklanma kararı verilmişti.
Sosyal medyada CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara tepki yağarken, 3 ilde çok sayıda vatandaş sokaklara çıkarak gözaltıları ve tutuklamaları protesto etmişti.
Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, dün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunan Tayyar, şunları kaydetti:
"Belediyelerdeki 'Aziz İhsan Aktaş' depremi tüm yurdu salladı. CHP'li belediyeler zorda. Yeni sürprizler olabilir. Aktaş fay hattındaki kırılma, komşuyu da etkileyebilir. 2 il risk altında."
Tayyar, yaptığı paylaşımı kısa süre sonra hesabından sildi.