Batuhan KAYA- AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de gerçekleştirdiği mitingde CHP içerisindeki iç tartışmaları nitelemek için kullandığı, “Tepecik’teki kavgalara benziyor” sözlerine CHP İzmir eski Milletvekili Özcan Purçu’dan geldi.

Purçu, Erdoğan’ın sözleri üzerine roman vatandaşlardan telefon üzerine telefon aldığını belirterek, “Romanlar kızgın, dünden beri bu konu hakkında onlarca telefon aldım. Ciddi tepkiler var, bu söylemin zamanı ve yeri hiç doğru olmamış. Açık açık üzüldük, zaten bizler ötekileştirme ve insan hakları ihlalleriyle, yoksullukla, ayrımcılıkla mücadele ediyoruz. Bu cümle de sanki bizim mahallelerimizde sürekli kavga varmış gibi lanse edildi” ifadelerini kullandı.

Bizim mahallemizde öyle kavgalar olmaz

Cumhurbaşkanının sözlerinin hatalı danışman yönlendirmesiyle alakalı olmasını umduğunu kaydeden Purçu, “Danışmanları Cumhurbaşkanını nasıl yönlendirdi bilmiyorum ama bizim mahallelerimizde öyle kavgalar olmaz. Bizi tanıyan danışmanlar olsaydı böyle bir söylem ortaya çıkmazdı, bizim mahallelerimizde barış ve sevgi var. Bizler günlük yaşıyoruz, makam, mevki, mal ve mülk umurumuzda değildir” dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz