İZ GAZETE -Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İz Televizyonu’na konuk oldu. İz Gazete Genel Koordinatörü Özgür Coşkun ve İz Gazete Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut’un gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Enginyurt, çarpıcı yorumlarda bulundu. Programda; 6’lı Masa’daki son gelişmeler, adaylık tartışmaları ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in suikaste uğraması konuşuldu.

cemalenginyurt

BU OYUNA GELMEYİN!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin önemli bir açıklama yapan DP’li Enginyurt, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkanların ölçüsünün ve kriterinin ne olduğunu sordu. “Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı adayı oluyor da Kılıçdaroğlu’ndan neden olmuyor!” diyen DP’li Enginyurt, şunları söyledi: “700 bin liralık saat rüşveti alanı devlete Bakan yapandan aday oluyor, oğlunun gemicikleri olandan aday oluyor, memleketi soyduran aday oluyor, milletin anasına küfreden 5’li çeteye her türlü ihaleyi veren aday oluyor, vatandaşına ‘sürtük’ diyen aday oluyor; peki Kemal Kılıçdaroğlu bunların hangisini yaptı da cumhurbaşkanı adayı olamıyor! Bu oyuna gelmemek lazım. 6’lı Masa’daki her lider aday olabilir, hangisi aday olursa da biz Demokrat Parti olarak destekleyeceğiz. Milletimize de desteklemesi gerektiğini söylüyoruz. Bu artık bir seçim değil, referandumdur. Bu cumhuriyete sahip çıkma referandumudur. Adaydan ziyade, biz bu milletin derdine derman olacak mıyız bunu konuşmalıyız. Emekçilere sahip çıkacak mıyız, adaleti sağlayacak mıyız, anayasayı uygulayacak mıyız, üniversite bitirmiş ama iş bulamamış gençlere çare olacak mıyız, bu dertleri konuşmalıyız. Ama bizi ‘Adayınız kim’ alanına sıkıştırmaya çalışıyorlar.”

ÇELEBİ’YE VE DAĞ’A TEPKİ!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, iktidarı kazandıkları takdirde 6’lı Masa’daki genel başkanların hepsinin doğrudan karar süreçleri içinde imza yetkisine sahip olacakları yönündeki açıklamaları, iktidar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bu açıklamayı 6’lı Masa’nın ‘oligarşi’ hayali ve ‘sivil darbe hazırlığı’ olarak nitelendirirken AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise bunun milli iradeye hakaret olduğunu, halkın yüzde 51’inin oyunu alan cumhurbaşkanına, yüzde 0,5’lik partilerin talimat vereceğini belirtmişti.

DP’li Cemal Enginyurt konuyla ilgili gelen tepkilere de Davutoğlu’nun açıklamasına da sert çıktı:

“Davutoğlu’nun açıklamasına geçmeden önce şunu söylemek istiyorum. Mehmet Ali Çelebi’ye üzülüyorum. Onun özlemi; tek kişinin dudağına bırakılmış bir Türkiye miydi? Başbakanı ve bakanları bir imzayla görevden alan, belediye başkanlarını ağlatarak istifa ettirten bir zihniyet miydi özlediği? Hamza Dağ’ın ‘sivil darbe’ dediği şey; 6 partinin bir araya gelmesi midir, yoksa ‘askeri vesayeti yıktık’ deyip hukuk vesayetini ortaya koymak mıdır? Ya da bir kişinin hukukunu, 85 milyonun hukuku haline getirmek midir sivil darbe? Bunlar yoldan çıktılar, çıldırdılar. Sokağa çıkamıyorlar. Mehmet Ali Çelebi, yüreği yetiyorsa sokağa çıksın! Twitter vekilliği yapacağına, bunları gelsin vatandaşa anlatsın. Çelebi, düştüğü duruma bakıp utanmıyor da Erdoğan’a yaranmak için bize saldırıyor. Ya bunda nasıl bir CHP kini varmış, anlamadım! Neymiş, CHP Atatürk’ün partisi olmaktan çıkmış. Yazıklar olsun ya! Diyanet İşleri Başkanı, Atatürk’e lanet okudu. Mahir Ünal cumhuriyete hakaret etti. Bu mu senin Atatürkçülüğün! Kemal Kılıçdaroğlu; Andımız’ı mı kaldırdı, T.C. yazılarını mı kaldırdı, Atatürk’e ayyaş mı dedi de bu kadar kin duyuyorsun! Sırf Saray’dakine yaranıp bir kez daha vekil olmak için böyle yapıyorsun. Madem bu kadar yiğitsin, zamanında Erdoğan’a sorduğun soruları şimdi sor hadi! ‘Gavur İzmir niye dedin Tayyip Erdoğan’ de hadi. Sorabilir mi, biraz sıkar, nereye soruyor. 

100 OY ALAMAZ!

Peki Hamza Dağ ne bekliyor; onun İzmir’deki ve partisindeki karşılığı ne ki! Bunları muhtar yapmaya kalksan mahallelerinde 100 oy alamazlar. Bunlar çıkmışlar Erdoğan’a yaranmak için bize kin kusuyorlar. Ya arkadaş siz İzmir’de çöpten ekmek toplayan insanların derdini, pazarda sebze artığı toplayanların derdini düşünsenize! Siz, asgari ücreti ilk günden eriyen milyonları, intihar edenleri, gelecek kaygısı yaşayan gençleri, üretemeyen çiftçileri düşünsenize! Biz bunlara ‘Millet aç’ diyoruz, cevabı ‘Size TOGG’u yedirmeyiz’ oluyor. Zaten TOGG’u yiyeceğimiz yok, açız aç! Bunlara ‘Memleketi soydunuz’ diyoruz, cevabı ‘Ezan susmaz, bayrak inmez. Başörtülü bacımızı size yedirmeyiz’ oluyor. Niye böyle yapıyorlar; çünkü savunacakları bir şeyleri kalmadı. Milleti bezdirdiler ya! Simit olmuş 5 lira, millet sofrasında et göremiyor, kaşar peyniri, eti geçmiş. Ülkeyi batırmışlar, hâlâ konuşuyorlar.

BU FIRSAT VERİLMEMELİ

Ahmet Davutoğlu’nun söylediğine gelirsek de o söyledikleri kendini bağlar, bu kadar net söylüyorum. Bir şirket kurmadık, bir genel kurul yapmıyoruz biz. Burada Türkiye Cumhuriyeti’ni ayrıştırmayan, çalmayan, çaldırmayan 13’üncü Cumhurbaşkanını seçiyoruz. O Cumhurbaşkanı kadrolarıyla beraber ülkeyi yönetecektir, muhakkak birlikte olduğu partilerle istişare eder ama ne demek imza atmak, hayırdır! Ne maksatla dediğini bilmiyorum ama bunların eline fırsat vermemek lazım. Dolayısıyla, 13’üncü cumhurbaşkanı hür iradesiyle, kadrosuyla; paylaşan, birleştiren bir cumhurbaşkanı olacaktır. Türkiye buna hasret kalmıştır. İnşallah bunu biz gerçekleştireceğiz.”

SORUMLUSU SOYLU’DUR

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili de konuşan Enginyurt, bunun siyasi bir cinayete olduğunu söyledi. DP’li Enginyurt, “Bu cinayet Ankara’nın en nezih semtinde, her tarafın kamerayla dolu olduğu bir yerde gerçekleşti. ‘Teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz. Uçan kuştan haberimiz var’ diyen Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı yaptığı bir ülkede, iki özel harekât polisinin korumasında İstanbul’dan yola çıkan torbacılar tarafından bir vatan evladı şehit edildi. Sinan Ateş, iyi bir Atatürkçü’ydü. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz? Ben 12 Eylül’den önce 14 yaşındayken ‘ülkücü kuruluşlar davası’ndan 4 yıl hapis yattım. Biz o zamanlar devrimcilerle kavga ederdik ama kavgamızda hiç kiralık katil kullanmadık, hiç taşeron kullanmadık. Daha bıyıklarımızın bile terlemediği o günlerde onlar devrim için biz ise ülke komünist olmasın diye inandığımız bir mücadelede göğüs göğüse mücadele verdik. Biz hiç kimseye şerefsizce pusular kurmadık. Maalesef burada bir vatan evladı, torbacılara ihale edilerek kimi vurduğunu bile bilmeyen bir hapçı tarafından katledildi, buna çok üzüldüm. Bu cinayetin sorumlusu Süleyman Soylu’dur” diye konuştu.

ASLA KORKMAMALIYIZ

Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için tavır alan 6’lı Masa’nın tüm liderlerine, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a ve diğer herkese çok teşekkür eden DP’li Enginyurt, “Siyasi cinayetlerin karşısında en güçlü şekilde haykıralım, korkmayalım. Bu millete, bu bayrağa, bu vatana hep birlikte sahip çıkalım. Biz bedeli ne olursa olsun susmayacağız. Bizi anlamayanları da Allah’a havale ediyoruz. İnşallah onlar Sinan Ateş’in çocuklarının gözyaşında boğulacaktır” dedi.

‘PKK VURAMADI TORBACI VURDU’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sinan Ateş cinayetini hazmetmesinin mümkün olmadığını ve elbet deprem niteliğinde bir açıklama yapacağını söyleyen DP’li Enginyurt, “Ülkücüler şu an ayaklanmış durumda, istifa edenler de var. Yani hareket büyük bir zarar görüyor. 50 yıllık bir MHP hareketi ilk defa bir ülkü ocakları başkanını kaybetti. PKK, ülkü ocakları başkanını vuramadı, DHKPC vuramadı ama bir torbacı geldi vurdu. Bunun karşısında suskun kalınırsa dava çok büyük zarar görür” ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya