AKP'Lİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genel merkezinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’le bir araya geldi. Görüşmede, Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da bulundu. 8 yıl sonra gerçekleşen ve bir ilk niteliği taşıyan görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. 

Görüşmenin ardından Özel, herhangi bir açıklamada bulunmadı. Gazetecilerin ısrarlı sorularına karşılık "teşekkürler arkadaşlar" karşılığını veren Özel, görüşmeyi kurmaylarıyla değerlendirmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geçti.

 

 Bu arada, Erdoğan tarafından Özel'e verilen ve üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan karton çanta içindeki hediye Özel'in korumaları tarafından makam aracına götürüldü. 

CHP ve AK Parti arasında 8 yıl sonra sonra genel başkan düzeyinde gerçekleşen görüşmeye basının ilgisi yoğun oldu. Çok sayıda televizyon kanalı  ziyareti izleyicilerine AK Parti Genel Merkezi'nin önünden canlı yayınlarla aktardı. Gazetecilere, çay ve üzerinde "Türkiye Yüzyılı" yazılı pakette çikolata ikram edildi. 

CHP ile AKP arasında genel başkan düzeyindeki son görüşme, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dönemin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Binali Yıldırım arasında AK Parti Genel Merkezi'nde 22 Eylül 2016'da gerçekleşmişti. 

Görüşmede neler konuşuldu?

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliği taşırken toplantıda ana gündem maddesinin yeni anayasa çalışmaları olması konuşuldu.

CHP liderinin gündemindeki konu başlıkları arasında hayat pahalılığı, emekli aylıkları, atanamayan öğretmenler, kamuda işe girişlerdeki mülakatlar, Gezi tutukluları ve 1 Mayıs'taki Taksim yasağı yer aldı.

Erdoğan, CHP'yi ziyaret edecek

CHP kaynakları, Erdoğan-Özel görüşmesinin son derece olumlu bir havada geçtiğini, tüm gündemlerin detaylı olarak ele alındığını belirtti. Kaynaklar, görüşmenin Cumhuriyet Halk Partisi açısından verimli olarak nitelendirilebileceğini ve Genel Başkan Özel’in görüşmeden vatandaşın sorunlarının çözümü konusunda mesafe alınabileceğine ilişkin iyimser ayrıldığını söyledi.

Öte yandan Erdoğan'ın görüşme sırasında Özel Kalem Müdürüne dönerek, “En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edelim” dediği de ifade ediliyor.

Kaynak: ANKA