Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ortaya çıkan bir gerçek tepkilere neden oldu. Deprem sürecinde vatandaşlar Kızılay'da çadır beklerken, Kızılay'ın elindeki çadırları para karşığılı Ahbap'a sattığı öğrenildi. Olay, sosyal medyada tepkilere neden olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kızılay'a sahip çıktı. Erdoğan, "Bir taraftan AFAD'a, Kızılay'a saldıran bu dalkavuklara asla kulak asmayın." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde, ağır hasar alan Adıyaman'da incelemelerde bulundu.

Erdoğan yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konuşmasında AFAD'a ve Kızılay'a yönelik eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, "Her fani gibi bizim de eksiklerimiz, kusurlarımız, hatalarımız olabilir. Kaybedilen canları elbette geri getiremeyiz ancak, diğer kayıpları telafi edecek kudrete sahibiz. Bir taraftan AFAD'a, Kızılay'a saldıran bu dalkavuklara asla kulak asmayın. Sizlerle olan kim, sizlerle yol yürüyen kim? Milletçe dirayet gösterdikçe hiçbir felaket, tuzak, saldırı bizi yıkamaz" dedi.

Erdoğan şu ifadeleri de kullandı:

"Diğer şehirlere giden vatandaşlarıma sesleniyorum; şehrinize sahip çıkın. Ata yurdunuzu terk etmeyin. Yenisini yapıp sizlere vereceğiz. Yıkılan her köy evi, ahırın yerine yenisini yapacağız. Zarar gören her fabrikayı, işletmeyi ayağa kaldıracağız. Her bir şehrimize daha canlı ekonomi, daha canlı turizm, daha canlı bir sosyal hayat... Daha canlı bir gelecek kurmakta kararlıyız. Sizden bir yıllık süre istiyorum."

Editör: Özlem Çimen Durmaz