Bursa'nın Kestel ilçesi Belediye Başkanı Önder Tanır, 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle Merinos Göl Park’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2019 yılında göreve geldiklerinde 400 gram ekmeğin 1,25 liradan satıldığını ve kendilerinin 1 liraya düşürdüğünü belirten Başkan Tanır, "Artan ham madde fiyatlarına rağmen, bu dönem ekmeği 1 liradan satacağımızı söyledik. Şu an 400 gram ekmeği 1 TL’den hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bin 50 dönüm arazi üzerine kendi ekmiş olduğumuz yerli ve milli tohumlar ile unumuzu ve ekmeğimizi üretiyor, bu ekmekle 2 bin ailemizin ayda 2 milyon lira, yıllık ise 24 milyon lira, bütçelerine katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Mahalle bölgesine 2021 yılında ilk etabını hizmete açtıkları Naim Süleymanoğlu Parkı’nın ikinci etabını da 2023'te Kestelliler ile buluşturduklarını dile getiren Tanır, "25 bin metrekare alan üzerine kurulu parkımızda bin 200 metre yürüyüş ve bisiklet yolu, spor alanları, oturma grupları, kaykay ve paten pisti, tenis kortu ve kapalı spor salonu bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

"2023 yılında Kestel’imize ve can dostlarımıza kazandırdığımız bu projemiz 8 bin 600 metrekare alana sahip olup, tedavi ve rehabilitasyon merkezi, açık ve kapalı hayvan barınakları ve konferans salonunu bünyesindedir" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tanır, "Kestel Belediyesi olarak bizlere emanet olan can dostlarımızın her şartta yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 22 bin 23 canımızın tedavisini, 803 can dostumuzun kısırlaştırma operasyonunu, 819 can dostumuzun aşılama hizmetini gerçekleştirirken 52 sokak hayvanımızı sıcak bir yuva ile sahiplendirdik. Yaklaşık 5 yıllık süreçte 15 ton havyan mamasıyla can dostlarımızı besledik" dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz