İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda güvenlik tedbirlerine destek vermek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 2 bin 500 personelin son 20 günlük ücretinin ödenmediğini ifade etmiş,  "Bu paraya kim çöktü? Personele ödenmesi gereken para neden 40 günü aşkın bir süredir ödenmedi? Katar, dünya kupasında görev yapan personele ödenmesi için günlük kaç dolar verdi ve İçişleri Bakanlığı bu paranın ne kadarını personele ödedi?" ifadelerini kullanarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklenmişti.

Hedef aldı

Bugün Güvenlik Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İzmir Milletvekili Bakan'a tepki gösterildi. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "CHP'nin asparagastan sorumlu vekili" ifadeleriyle hedef alınan Bakan'a cevaben, Katar makamlarıyla görüşmeninin ardından 26 Ocak 2023 Perşembe günü öğleden sonra havale işlemlerinin yapıldığı ancak takip eden 27 Ocak 2023 Cuma gününün Katar'da resmi tatil olması nedeni ile harcırahların Türkiye'deki banka hesaplarına geçişinde gecikme yaşandığı iddia edildi.

Murat Bakan: Susmam

CHP'li vekil ise bu açıklamayı alıntılayarak, "Emniyet Teşkilatı'nı düşürdükleri duruma bakın. Bu dil, Süleyman Soylu ve onun troll ordusunun. Polisin hakkını vermemişsin açıkça da söylemişsin. Seçilmiş milletvekiliyim ben. Susmam! Polis kardeşlerim, dün söyledim bugün hakkınız hesaplarınıza yattı. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Güvenlik Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Siyaseti "kara çalmak" olarak algılayan ve neredeyse tüm işi Türk Milletinin gurur kaynağı Polis Teşkilatımıza çamur atmak olan CHP'nin asparagastan sorumlu vekili Murat Bakan yine bir iftiranın öznesi durumunda.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda polisimizin üstlendiği görevi, Üstün başarı ile tamamlamasını hazmedemeyen Bakan, bu defa personelimizin harcırahları üzerinden yeni bir dezenformasyon girişimi için sahnede.

Uluslararası toplum tarafından Teşkilatımıza duyulan güven ve inancın sonucu olarak Katar 2022 Dünya Futbol Şampiyonasında görevlendirilen toplam 2.242 personelimizin iaşe-ibate-ulaşım ve harcırah giderlerinin Katar Devleti tarafından karşılanacağı, iki ülke arasında imzalanan anlaşmalarla kayıt altına alınmıştır.

Anlaşmalar gereğince personelimize ödenecek günlük harcırah miktarı, Katar makamları tarafından Türkiye'deki banka hesaplarına Kasım ve Aralık aylarında tam zamanında gönderilmiştir.

Ancak, Şampiyonanın son 22 gününe ait harcırahların banka hesaplarına yatırılması, Dünya Kupası'nda görev alan Katar kamu görevlilerine, şampiyonanın ardından 3 haftalık idari izin verilmesi nedeniyle mümkün olamamıştır.

Konu ile ilgili Katar makamları ile yapılan görüşmeler sonucunda, 26 Ocak 2023 Perşembe günü öğleden sonra havale işlemlerinin yapıldığı ancak takip eden 27 Ocak 2023 Cuma gününün Katar'da resmi tatil olması nedeni ile harcırahların Türkiye'deki banka hesaplarına geçişinde gecikme yaşandığı bildirilmiştir.

Durum bu kadar açık ve net ortadayken Dünya Futbol Şampiyonası gibi son derece önemli bir uluslararası organizasyonda görev yapan kahraman personelimizin başarısına gölge düşürmek amacıyla hayal ürünü çıkarımlar yapılması esef vericidir.

Türk Polisini, yaklaşan seçim propagandasına malzeme yapmak hakkaniyetle bağdaşmaz. Bu ve benzeri algı operasyonlarını asla kabul etmiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Duygu Kaya