NİL KAHRAMANOĞLU/ İZ GAZETE- Seçimlere doğru partilerin ve ittifakların çalışmaları hız kazandı. Cumhur ve Millet İttifakı'nın dışındaki Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan partilerin de seçime girme yöntemlerine ilişkin görüşmelerin hızlandığı biliniyor. Bir yandan ittifak içinde seçime nasıl girileceği tartışmaları yürütülürken öte yandan her parti kendi çalışmasını sürdürüyor.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan partilerinden Emek Partisi İzmir İl Örgütü İzmir’de sendikalar, dernekler, siyasi partilerin temsilcileri ve aydın akademisyenlerin temsilcileriyle Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan’ın katılımıyla Emek Partisi’nin seçim taktiğini ve ittifak politikasına dair toplantı yaparak seçim çalışmaları kapsamında adımlar atarken adaylarını da belirlemeye başladı.

Aldığımız bilgilere göre Emek Demokrasi Güçleri'nin yakından tanıdığı TTB Merkez Konsey üyeliği ve SES Şube Başkanlığı da yapmış olan Dr. Fatih Sürenkök’ün yanı sıra Ege Geridönüşüm Kooperatifi Başkanı Ve İzmir Seyyar Esnaf Meclisi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Laçin ve Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu’nun da EMEP’in aday adaylığı önerisine sıcak baktığı öğrenilirken aynı zamanda geçmişte İzmir Sendikalar Birliği'nin oluşması çalışmalarına önderlik etmiş eski Petrol İş Aliağa şube başkanı İsmail Doğan isminin de adaylık için öne çıktığı iddia edildi.

Editör: Duygu Kaya