Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı listede yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan olarak belirlendi. Yeni bakan görevine başlarken, emekliler de bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaba yatacağını sorgulamaya başladı.

Emeklilerin bayram ikramiyeleri ne zaman hesaba yatacak?

Kurban Bayramı giderek yaklaşırken bayram ikramiyeleri ile ilgili haberler yakından takip ediliyor. Bayram ikramiyelerine zam uygulanacağı ile ilgili önemli iddialar bulunuyor ancak konu hakkında herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Herhangi bir zam açıklaması olmadığı taktirde Kurban Bayramı için de Ramazan Bayramı ikramiyelerinde olduğu gibi 2000 TL ödeme alacaklar.

urban Bayramı ikramiyelerinin ne kadar olacağı ile ilgili aramaların ardından en çok merak edilen ve araştırılan diğer konu ise bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı oldu. Ramazan Bayramı ikramiyeleri bayramdan hemen önce hesaplara aktarılmıştı.

Kurban Bayramı için ödemelerin de bayramdan önce yatması bekleniyor. Yani 15 milyon emekli, TC kimlik numaralarının son rakamına göre 19 Haziran ile 26 Temmuz tarihleri arasında hesaplara aktarılması bekleniyor.

Editör: Özlem Çimen Durmaz