Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri araştırılıyor. Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği emekli ikramiye tutarı yükseltilmişti. Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? sorusuna yanıtı dün AKP’li  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. İşte, Emekli bayram ikramiyesi ne  zaman yatacak ve Emekli bayram ikramiyesi kadar?" sorularına yanıtlar...


 
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün emekli bayram ikramiyesinin ödeme tarihini açıkladı. Erdoğan şunları söyledi:

"Olmayan bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek, emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda her bir emeklilerimize tek seferlik 5 bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklerimizin bayram ikramiyeleri de %50 artışa gittik. Ramazan bayramı ikramiyeleri inşallah 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesi ile ilgili yükümlülük azaldıkça artan kaynağı emeklerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız."

İşte emekli bayram ikramiyesinin yatacağı tarih...

Bu açıklamaya göre, ikramiyeler 2-5 Nisan arası hesaplara yatmış olacak.

2024 yılında emekli bayram ikramiyesi ne kadar

8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre emekli bayram ikramiyeleri 3 bin TL olarak belirlendi.

Editör: Esra Seyirden