Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından sosyal medyadan yürütülen yardım çalışmaları sürerken, Twitter’da erişim sorunu yaşandı. Twitter’ın sahibi Elon Musk, sorunun sebebinin araştırıldığını duyurdu.

Türkiye’nin 10 ilini vuran depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının yetersizliği sosyal medya sayesinde duyuldu. Depremzedelerin yardım çığlıkları ve deprem bölgelerine yönelik yardım çalışmaları sosyal medya üzerinden duyurulurken, Twitter erişim sorunu çalışmalara engel oldu.

Twitter’ın sahibi Elon Musk, sorunun neyden kaynaklandığının araştırıldığını söyledi.

Erişime açıldı ama..

Gece saatlerinde gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube canlı yayınına bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 01.00 itibariyle Twitter'ın erişime açıldığını duyurdu. Sayan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Twitter'la ilgili yasa kapsamında bazı yükümlülükleri var. Biz sürekli kendileriyle görüşüyoruz afet gibi konularda iş birliğinin çok daha öte olması gereken bir durum söz konusu. Sahte hesaplarla sahte ihbarlar yapılıyor. Onaysız hesaplardan yapılan paylaşımlar olayı çok daha farklı olaylara ulaşabiliyor. Bizim iş birliğini çok daha hızlı yapmamız lazım ama bunu göremedik. Bunu uyardık 'Gelin görüşelim' dedik. Normal prosedüre göre hareket ettik, resmi uygulama yapıldı ve karar alındı. Kendileriyle yaptığımız toplantıda bütün taleplerimizi dile getirdik. Onlarla mutabakat sağladık. Saat 01.00 itibariyle Twitter ulaşıma açıldı."

Öte yandan twitter'a erişim sıkıntısı şimdilik ortadan kalktı, ancak tweet atılamıyor. Paylaşım yapılmak istendiğinde, "Günlük Tweet gönderim sınırını aştın." diye bir uyarı alınıyor.

Editör: Murat Attila