EGOD Başkanı Mustafa İduğ ve yönetim kurulu üyeleri CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'e kutlama ziyareti yaptı. Ziyarette bir süredir konuşulan yerli otomobil konusuda da gündeme geldi. EGOD Başkanı İduğ, yerti otomobil fabrikasının İzmir'e getirilmesi için birlikte çalışma tekliğinde bulundu. İduğ, "Sektörümüz için kendisini bir şans olarak görüyoruz. İzmir'in 9 milyar dolarlık ihracatı var. Ama 18 milyar dolar İzmir gümrüğünden çıkan ürün var. Bu da İzmir'in lojistikte ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bursa'dan buraya otomobil getirip yüzde 40'lık ihracatı buradan yapmak yerine Burada üretmenin çok daha avantajlı olduğunu düşünüyoruz. İzmir hem Otomotiv sektörü konusunda Türkiye'nin en iyi imkanlarına ve altyapısına sahip şehri, hem de ulaşım imkanları ve limanıyla çok önemli bir konumda. İzmir'de her şey var ama İzmir'e teşvik yok. Bizler düşünülen yerli otomobil fabrikasının İzmir'e yapılmasını istiyoruz. Sayın İl Başkanımız Yüksel'den de destek istiyoruz. Kendisi 2011 yılında Otomobil fuarını İzmir'e kazandırarak çok büyük bir iş yapmıştı. Bu anlamda sektörümüze katkıları yadsınamaz" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaatin Yüksel, otomotiv sektörünün İzmir'de teşviğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Yüksel "Yerli otomobil yapılır mı, yapılmaz mı onu bilemiyorum. Ancak, bizi ziyarete gelen AKP İl Başkanı Sayın Bülent Delican ile de bu konuyu konuştuk ve görüşlerimiz ortak. Biz, eğer yerli otomobil için bir yatırım yapılacaksa İzmir'e yapılması ve İzmir'in bu konuda ki avantajının kullanılmasını istiyoruz. Bu konuda her türlü desteği sizlere veririz. Artık önemli olan, sektör ve proje bazında teşviklerin uygulanmasıdır. Bu hem yatırımları hem ihracatı arttıracaktır" dedi.

EGOD Yönetim Kurulu üyesi Kasım Gündüz de, yerli otomobil konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık'ın bile, 'İzmir'in bir talebi yok' dediğini belirterek "Biz bununla ilgili başvurumuzu her platformda verdik. AK Parti İzmir İl başkanıyla otomobilin üretilmesiyle mutabık olmuşsunuz aklın yolu bir çünkü. Analiz yapılırsa İzmir'den uygun bir yer yok. Ancak AKP'nin orada yoğun olması nedeniyle Konya'da bir yoğunluk var. Sayın Başbakanın oranın vekili olmasının da etkisi var. Sanayi Bakanı'nn Kocaelili olmasının bunlarda etkisi var. Bunları da artık seslendirmek ve akıllı olmak gerekiyor. AKP İl Başkanı destek verirse bu konuda sahaya 1-0 geride çıkmamış oluruz" dedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi