Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda konuşan Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Zandar, DTG'nin yürüttüğü tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2016 yılının futbol yılı olması nedeniyle, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği'nin de önerisiyle Barcelona'ya transferi ile gündeme oturan Arda Turan'ın rol aldığı tanıtım filmleri hazırlama kararı aldıklarını anlatan Zandar, “Türk ayakkabı, saraciye ve deri konfeksiyon ürünlerinin tanıtıldığı bir reklam filmi çektik ve yayınlanmaya başladı. İkinci aşamada Mayıs ayında Barcelona'da büyük bir meydanda bilbordlara gireceğiz. Temmuz ayında ise yılın ikinci yarısını kapsayacak çekimler gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Deri Tanıtım Grubu'nun 2016 yılında Rusya'da açılması planlanan Muhteşem Yüzyıl Sergisi'nde büyük bir tanıtım atağına hazırlandıklarını anlatan Zandar şöyle devam etti: “Muhteşem Yüzyıl dizisi Rusya'da en çok izlenen dizilerin başında geliyordu. Rusya'da üç şehirde sergilenecek olan Muhteşem Yüzyıl Sergisi'nde 125 metrekarelik alanda Türk deri ürünlerinin tanıtımını yapacaktık. Büyük ses getirmeyi planladığımız proje Türkiye ile Rusya arasındaki kriz nedeniyle iptal edildi."

YARIŞMADAKİ BAŞARI DÜNYA DEVİNİ SPONSOR YAPTIRDI

Türkiye'de deri sektöründe tek tasarım yarışması olan Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nı 6 yıldır başarılı bir şekilde düzenlediklerini ifade eden Zandar, “Yarışmamıza Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu başından beri büyük destek veriyorlar. Yarışmadaki başarımız nedeniyle deri kimyasalları sektörünün lider firmalarından, merkezi Hollanda'da bulunan Stahl firması bu seneki yarışmaya sponsor oldu. Maddi ödüllerin yanısıra ilk üç takımın deri mühendisine 3 ülkede 11 üretim tesisi 38 laboraturarı ve yaklaşık 1800 çalışanı ile 1930'dan beri deri kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren Hollanda Stahl şirketine bağlı Stahl Campus'te staj imkanı verilecek" diye konuştu.

"BÖLGESEL TEŞVİK YERİNE SEKTÖREL TEŞVİK İSTİYORUZ"

Türkiye'de son iki yıldır ihracat rakamlarının ihracatçıları mutsuz ettiğini belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Avrupa Birliği'ndeki ekonomik durgunluğa, Rusya krizinin de eklenmesinin ihracatçı sektörleri olumsuz etkilediğini kaydetti. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda ihracatla ilgili görüşlerini paylaşan Galiko, "Refahı arttırmanın yolu üretim ve istihdam ile olur. Bunların artmasının yolu da ihracattan geçer. Türkiye'de bölgesel teşvik veriliyor. İzmir'e 40 kilometre mesafedeki Manisa ile İzmir arasında haksız rekabete yol açılıyor. 10-12 yıldır sektör bazında teşvik verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Eximbank'ın ihracata büyük destek verdiğini bu nedenle Eximbank'a teşekkür ettiklerini söyleyen Galiko, ihracatçıların önünü görebilmesi için döviz kurunun çok değişken olmaması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda, 2016 yılı bütçesi ve iş programı kabul edildi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi