MHP İzmir İl Başkanlığı, yabancı turist iptalleriyle açılan yaranın yerli turistle kapatılabilmesi için 'Haydi, çalışanlar tatile' projesi hazırladı. Projeye Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da destek verdi. Ulusoy, "Kamu desteği ve özel sektörün desteği için hemen şimdi girişimlere başladık" dedi.

Terör saldırıları turizimde beklentiyi düşürürken, MHP İzmir İl Başkanlığı iç turizmi canlandırmak için proje geliştirdi. MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut'un açıkladığı projenin adı 'Haydi çalışanlar tatile.' Projede özel sektörde ve kamuda çalışanlarının ücretli yıllık izinlerini otel, pansiyon ve tatil köyü gibi turistik işletmelerde geçirmelerini sağlayarak yaranın kapatılması hedeflendi.

PROMOSYON VE İNDİRİM
Bunun için turizm acenteleri, özel- kamu kurumları ve işveren temsilcileriyle görüşme yapılacak, promosyon ve indirim uygulayacak. Cumhur Bulut konuyla ilgili şöyle konuştu:
"Ülkemizde 25 milyon aktif çalışan var. Çoğu ücretli yıllık izin hakkına sahip. İzinleri kazanca dönüştürmek için yola çıktık. Amacımız turizmde kanayan yaraya pansuman yapmak. Kurumlarla acenteler arasında özel anlaşmalar yapılacak, personele alternatifli tatil seçenekleri sunulacak. Hem oteller dolacak, hem de çalışanlar tatilde dinlenme imkanı bulacak."

Projenin tanıtımı için Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar'ı, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya'yı, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt'u, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler'i ziyaret eden Bulut, projeye tam destek verildiğini söyledi.

ULUSOY: ÇOK ZORLU BİR DÖNEMDEYİZ
Projeye kamu ve özel sektör desteği için girişimlere başladıklarını belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy şunları söyledi:
"Çok önemli ve zorlu bir dönemdeyiz. Bu dönemde ekonomimizi ve istihdamımızı kurtarmak zorundayız. 'Haydi çalışanlar tatile' projesi çok değerli ve önemli. Bu projeyle Türkiye kazanır, biz destekliyoruz. El birliği ile bu sorunu aşacağız, aşmak zorundayız. Kamu desteği ve özel sektörün desteği için hemen şimdi girişimlere başladık. Önümüzdeki günlerde önemli adımlar atacağız. Zorlukları birlik olarak aşmak için çalışmak gerçekten güzel, birlikte aşacağız, buna inanıyorum."

HER KESİMDEN DESTEK
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, turizm sektörünün ülke ekonomisi için çok önemli bir kaynak oluşturduğunu vurgulayarak, oluşturulacak zeminde üzerimize düşen katkıyı sunmaktan kaçınmayız" dedi. İZSİAD Başkanı Küçükkurt, proje ile işçinin de işverenin de mutlu olacağını ifade etti. EGİAD Başkanı Kaya, böyle bir projenin İzmir'den çıkmasının önemine değinerek, "En üst düzeyde desteğe ve her türlü girişime katkı sağlamaya hazırız" dedi. ETİK Başkanı İşler de "Yasal her türlü girişim için biz şimdiden çalışmalarımızı başlatıyoruz. Proje için güçlü bir zemin oluşturacak ve bu konuda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi